News Flash:

O lingurita de ulei de masline pe stomacul gol iti poate salva viata

23 Iulie 2016
124345 Vizualizari | 0 Comentarii
ulei de evitat
O lingurita de ulei de masline pe stomacul gol iti poate salva viata
Beneficiile uleiului de masline sunt recunoscute inca din antichitate, din vremea lui Hipocrate, Galen sau Diocles, cand maslinele erau simbolul pacii al gloriei. In prezent, medicii si nutritionistii au realizat ca uleiul de masline extra virgin, in special, detine importante proprietati nutritionale benefice pentru mentinerea sanatatii organismului.
Cea mai bogata sursa de grasimi mononesaturate este uleiul de masline; din acest motiv acesta este componentul principal in dieta mediteraneana. Uleiul de masline este un suc natural care pastreaza gustul, aroma,vitaminele si proprietatile curative ale maslinelor. Totodata, acesta este singurul ulei vegetal care poate fi consumat neprocesat – proaspat presat din masline.

Previne cancerul
Uleiul de masline contine cel putin 4 tipuri de antioxidanti, care contribuie la neutralizarea actiunii radicalilor liberi care determina imbatranirea pielii si cancerul de piele. De asemenea, potrivit studiilor, persoanele care consuma in mod regulat ulei de masline extra-virgin prezinta un risc mai mic de a dezvolta cancer de piele dupa expunerea la radiatiile ultraviolete.
Previne bolile cardiovasculare
Uleiul de masline este o sursa bogata de grasimi mononesaturate si antioxidanti, precum: clofila, carotenoizi si vitamina E. Oamenii de stiinta au identificat in uleiul de masline un compus numit oleuropein, care previne oxidarea colesterolului LDL; astfel, inlocuirea grasimilor din dieta cu uleiul de masline previne hipertensiunea arteriala si reduce riscul unui atac de cord.
Uleiul de masline intareste sistemul imunitar
Fiind un puternic antioxidant, uleiul de masline consolideaza si protejeaza sistemul imunitar, contribuind astfel la intarirea organismului in lupta cu infectiile.
Uleiul de masline reduce riscul aparitiei bolii Alzheimer
Unul dintre studiile publicate in revista Toxicologie si Farmacologie, a gasit oleocanthal in uleiul de masline, care inhiba acele proteine toxice ce blocheaza sinapsele pe hipocampus, adica primul semn de debut al bolii Alzheimer.
Uleiul de masline ajuta la pierderea in greutate
S-a demonstrat faptul ca uleiul de masline creste rata de oxidare a grasimilor dupa ingestie. Acest lucru inseamna ca atunci cand consumam ulei de masline dimineata pe stomacul gol, de fapt dam startul arderii grasimilor inca de la primele ore ale diminetii.
Surse selective: www.secretele.com , www.realitatea.net
Sursa foto:  www.secretele.com

previne cancerul
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1117 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004629 (s)