News Flash:

Nume sonore invitate la Bookfest Timisoara

10 Martie 2015
1488 Vizualizari | 0 Comentarii
Salonul de Carte Bookfest, singurul eveniment expozitional care mai promoveaza cartea in Timisoara, se va desfasura in perioada 27-30 martie, la Centrul Regional de Afaceri Timisoara (CRAFT) din Bd-ul Eroilor de la Tisa nr. 22 (vizavi de Sala Olimpia).
Cu o oferta de circa 20.000 de volume la cele mai bune preturi si din cele mai variate domenii, vor fi prezente unele dintre cele mai importante edituri din Romania, intre care Humanitas, Litera, RAO, Curtea Veche, ART, Okian, Nemira, Trei, ALL, Doxologia, Saeculum, dar si distribuitori de carte.
”Printre invitatii de marca ai celei de-a IV-a editii Bookfest Timisoara se numara Gabriel Liiceanu, cunoscutul eseist si fondator al Editurii Humanitas, care va vorbi si despre cel mai recent volum al sau, Declaratie de iubire, care grupeaza amintiri despre cei care l-au construit si i-au influentat destinul (dintre care amintim pe Monica si Virgil Ierunca, Constantin Noica, Petru Cretia, Mihail Sebastian, Henri Wald, Andrei Plesu, Horia Bernea).
Binecunoscutul critic literar Dan C. Mihailescu va veni la Bookfest Timisoara pentru a-si prezenta volumul Castelul, biblioteca si puscaria in care vorbeste despre „feminitatea incoronata, nobletea superb, infantil sau parsiv alintata...”. In acest opus original despre feminitate cititorul va intalni exemple precum Regina Maria, Maria Cantacuzino-Enescu, Zoe Camarasescu, Cella Delavrancea, Alice Voinescu, Jeni Acterian, Pia Pillat, Cornelia Pillat, Annie Bentoiu, Ecaterina Balacioiu Lovinescu, Lena Constante, Adriana Georgescu, Oana Orlea, Anita Nandris.
Printre autorii locali ce vor incanta publicul se vor numara Daniel Vighi, Viorel Marineasa, Gabriela Glavan, Irina Diana Madroane, Simona Constantinovici, Dan D. Lazea, Cristina Cheveresan, Adina Baya, Andrei Mocuta si Vasile – Tudor Cretu.
Cei care vor hotari sa poposeasca printre carti vor avea ocazia sa intre gratuit la cinematograful de arta Bookfest, unde vor putea viziona filme de arta, premiate la festivalurile internationale. Peliculele vor fi proiectate in Sala Europa din cadrul Centrului de Afaceri Timisoara”, anunta directorul executiv Mihai Mitrica, scrie tion.ro.
Intrarea in cadrul salonului, cat si la evenimentele ce vor avea loc in perioada acestuia, va fi gratuita. Programul de vizitare este intre 10:00-20:00, zilnic.
Evenimentul este organizat de Asociatia Editorilor din Romania, sub egida Federatiei Editorilor din Romania, si este co-finantat de Consiliul Judetean Timis si Consiliul Local Timisoara.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1191 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006308 (s)