News Flash:

Nu mai cheltui banii pe creme scumpe, o poti prepara chiar tu la tine acasa! Crema anti-imbatranire pe baza de Vitamina C

26 Septembrie 2017
876 Vizualizari | 0 Comentarii
crema

Vitamina C este renumita pentru faptul ca intareste sistemul imunitar. Totusi, este si un nutrient esential pentru producereaa colagenului. Vitamina C si colagenul ajuta pielea sa aiba un aspect mai tanar, distrug celulele moarte si fac ca pielea sa fie mai ferma si mai supla. Va puteti pregati si voi acasa propria crema anti-imbatranire urmand oricare dintre cele doua metode prezentate mai jos.

Metoda 1. Folosirea glicerinei vegetale
1. Dizolvati vitamina C folosind apa distilata.

Amestecati ½ de lingurita de pudra de vitamina C cu apa distilata intr-un recipient mic. Amestecati pana ce dispar cocoloasele. Este important sa folositi numai apa oxigenta, nu alt fel de apa pentru ca aceasta dizolva mai rapid. Solutia obtinuta poate fi pastrata maximum 2 saptamani si numai daca este tinuta la frigider.

2. Adugati glicerina in mixul de mai sus. Rolul glicerinei este acela de a hidrata si catifela pielea. Adaugati 2 linguri de glicerina si amestecati. Indata ce ati adaugat glicerina, amestecul poate fi pastrat timp de o luna.
3. Pune solutia obtinuta intr-o sticla de chihlimbar. Crema este gata si poate fi pastrata la frigider.

Este important sa o puneti intr-un recipient de culoare inchisa, opac pentru ca va impiedica oxidarea Vitaminei C.

Metoda 2. Folosind o baza de ulei de migdale
1. Creati un amestec din Vitamina C si apa distilata. Amestecati ½ lingurita de vitamina C cu 5 lingurite de apa distilata intr-un borcan de sticla.
2. Adaugati 3 lingurite de ulei de migdale in amestecul de mai sus. Uleiul de migdale protejeaza pielea impotriva soarelui, ii ofera un aspect mai tanar, mai hidratat, reduce inflamatiile si iritatiile. In plus, uleiul de migdale este bogat in vitamina A, B si E care sunt nemaipomenite pentru sanatatea pielii.
3. Adaugati ½ lingurita de ulei de masline in amestecul obtinut pana in acest punct. Uleiul de masline este bogat in vitamina E care hidrateaza pielea si lupta impotriva radicalilor liberi si a iritatiilor pielii.
4. Adaugati 3 picaturi de ulei esential de muscata/geranium. Uleiul de muscata reduce cicatricile, imbunatateste circulatia sangelui, tonifica pielea si ajuta la regenerarea celulara. Uleiul de geranium este antiseptic, astringent, tonic si anti-infectios
5. Adaugati 3 picaturi de ulei esential de lavanda. Uleiul de lavanda catifeleaza pielea si estompeaza ridurile. In plus, uleiul de lavanda contine fitochimicale, linalool si linalyl care imbunatatesc sanatatea pielii.
6. Adaugati 2 linguri de ceara de albine. Ceara de albine are efecte anti-inflamatorii, antibacteriene si antivirale. Cremele care contin ceara de albine sunt nemaipomenite pentru pielea uscata si aspra.
7. Adaugati ¼ lingurita de ulei de vitamina E. Vitamina E este un important antioxidant ce protejeaza membranele celulalare si previne distrugerea enzimelor. Vitamina E ajuta la inactivarea radicalilor liberi, protejeaza pielea impotriva soarelui si limiteaza producerea celulelor canceroase.
8. Adaugati o lingura de unt de shea. Untul de shea este renumit pentru continutul sau bogat de vitamina A. Este un bun hidratant pentru piele, estompeaza ridurile, stimuleaza producerea de colagen si protejeaza pielea impotriva soarelui.
9. Amestecati bine toate uleiurile. Lasati borcanul fara capac la temperatura camerei si mai amestecati din cand in cand pana ce se solidifica crema.
10. Pastrati crema intr-un recipient opac. Daca borcanul in care ati preparat totul est opac, puteti lasa crema acolo. Altminteri, este recomandat sa puneti crema intr-un reciepient opac pente a impiedica oxidarea vitaminei C si sa o pastrati apoi la frigider.
11. Aplicati crema cu vitamina C pentru a vedea efectele. Inainte de a aplica pe fata crema, testati-o mai intai pe mana pentru ca unele persoane pot fi alergice la acidul ascorbic (vitamina C).

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1222 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006457 (s)