News Flash:

Noua persoane retinute, dupa destructurarea unei retele infractionale transfrontaliere

27 Mai 2016
1012 Vizualizari | 0 Comentarii
diicot1
18 persoane au primit mandate de aducere pentru audieri la DIICOT Timisoara, noua persoane fiind retinute pentru 24 de ore, urmand ca procurorii sa propuna, joi, mandate de arestare preventiva, fiind suspectate de activitati de contrabanda cu tigari, se arata intr-un comunicat remis, joi, AGERPRES. 
Prejudiciul creat este de 110.000 de lei, arata Petre-Ionut Nicola, purtator de cuvant al Politiei de Frontiera Timisoara. 
Politistii de frontiera timisoreni au efectuat, miercuri, 23 de perchezitii domiciliare, pentru destructurarea unei grupari infractionale organizate axate pe contrabanda cu produse accizabile din tutun de provenienta ucraineana. 
'In urma perchezitiilor, au fost ridicate in vederea confiscarii peste 2.000 pachete de tigari si diferite sume in lei si euro, precum si inscrisuri care atesta implicarea celor in cauza in activitati de contrabanda', potrivit sursei citate. 
La inceputul lunii iunie 2015, politisti de frontiera din cadrul Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Timisoara, sub coordonarea DIICOT Timisoara, au demarat activitati de monitorizare a unei grupari infractionale organizate formate din aproximativ 20 de persoane, cetateni romani, axate pe contrabanda cu tigari de provenienta ucraineana. 
In perioada iunie 2015 - mai 2016, printr-o monitorizare permanenta a grupului infractional si activitati specifice de contracarare a actiunilor ilicite de contrabanda executate impreuna cu ofiterii din cadrul Departamentului de Informatii si Protectie Interna (SIPI) Timisoara si Serviciului de Operatiuni Speciale Timis, politistii de frontiera timiseni au confiscat importante cantitati de tigari de contrabanda de provenienta ucraineana. 
'Gruparea era foarte bine organizata, actiona pe raza judetelor Timis, Arad si Caras-Severin si era structurata pe mai multe paliere, respectiv organizatori, furnizori, transportatori si cumparatori, fiecare dintre acestia avand roluri si atributii precis delimitate. Miercuri, s-a descins la 23 de adrese apartinand membrilor gruparii, pe raza localitatilor timisene Dudestii Noi, Sacalaz, Carpinis, Sag, in municipiul Arad, in Resita, Oravita si in satul carasean Garbovat. 
In urma perchezitiilor au fost descoperite, ridicate si indisponibilizate in vederea continuarii cercetarilor 2. 039 pachete tigarete diferite marci, 24 l alcool, 8.880 de euro, 48.240 de lei, precum si mai multe inscrisuri care atesta implicarea celor in cauza in activitati de contrabanda', arata comunicatul. AGERPRES

diicot timisoara suspectate petre-ionut nicola
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1221 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006325 (s)