News Flash:

Noua Lege a Pensiilor I Al 13-lea salariu, primele sau orele suplimentare, luate in calcul la pensie

10 August 2018
758 Vizualizari | 0 Comentarii
salariu marit

Noul Proiect al Legii Pensiilor prevede sa se valorifica toate drepturile de natura salariala, pentru care s-au platit contributii: sporuri, acord global, al 13-lea salariu, ore suplimentare, prime, premii si alte bonusuri.
In noul Proiect al Legii Pensiilor, lansat, joi, in dezbatere publica de Ministerul Muncii si Justitiei Sociale (MMJS), se prevede valorificarea tuturor drepturile de natura salariala, pentru care s-au platit contributii, precum sporuri, acord global, al 13-lea salariu, ore suplimentare, prime, premii si alte bonusuri, potrivit MMJS.

„Se va acorda un procent de 10% din oficiu, care va putea fi majorat daca pensionarul va aduce acte doveditoare din care sa rezulte un procent mai mare. In cazul in care, dupa recalcularea conform adeverintelor aduse, rezulta o pensie mai mica, atunci se pastreaza pensia calculata cu majorarea de 10% acordata initial”, transmit reprezentantii MMJS.

Potrivit sursei citate, aceasta modificare a fost operata deoarece pentru astfel de venituri s-au platit contributii si, cu toate acestea, ele nu sunt luate in calcul, in prezent, la stabilirea pensiei.


Este vorba de perioada 1975 - 2001, perioada in care sistemul nu a fost informatizat, si astfel s-au pierdut acte care sa dovedeasca contributia din aceste sporuri.

De asemenea, potrivit MMJS, prin noul Proiect se creeaza baza legala pentru recunoasterea altor locuri de munca in conditii speciale in plus fata de cele existente.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1116 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005278 (s)