News Flash:

Noii ministri din Guvernul Ponta au depus juramantul de investitura. Reactia incredibila a presedintelui Basescu

17 Decembrie 2014
1160 Vizualizari | 0 Comentarii
Ponta
Depunerea juramantului de investitura in functie a noilor ministri din Guvernul Ponta, care au primit votul Parlamentului, a avut loc, miercuri, la Palatul Cotroceni, presedintele Traian Basescu declarand ca primeste juramantul lui Pop si Campeanu, desi au contribuit la un fals in interes public.
UPDATE - Juramantul de investitura a ministrilor Guvernului Ponta s-a incheiat intr-o atmosfera sobra
Ceremonia de depunere a juramantului de investitura a noilor ministri ai Cabinetului Ponta 4 s-a incheiat, miercuri, dupa aproximativ 20 de minute, intr-o atmosfera sobra, seful statului tinand un scurt discurs la inceputul evenimentului iar la final parasind sala fara a mai da mana cu cei prezenti.

Iohannis va depune juramantul pe 21 decembrie, la ora 12.00

Valcov a depus juramantul ca ministru al Bugetului
Dupa discursul presedintelui, in care a atras atentia ca va primi juramantul ministrilor Dialogului Social, Liviu Pop, si al Educatiei Nationale, Sorin Cimpeanu, pentru ca este obligat de decizia Curtii Constitutionale, desi acestia ”au contribuit prin distrugerea de institutii ale educatiei la un fals in interes public”, noii ministri ai Cabinetului Ponta 4 au inceput sa depuna juramantul de investitura in functie.
Au depus juramantul, pe rand, Liviu Dragnea - ministrul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, Darius Valcov - ministrul Finantelor Publice, Daniel Constantin - ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Gratiela Gavrilescu - ministrul Mediului, Apelor si Padurilor, Mihai Tudose - ministrul Economiei, Comertului si Turismului, Andrei Gerea - ministrul Energiei, Intreprinderilor Mici si Mijlocii si Mediului de Afaceri, Sorin Grindeanu - ministrul pentru Societatea Informationala, Sorin Mihai Cimpeanu - ministrul Educatiei si Cercetarii Stiintifice, Ioan Vulpescu - ministrul Culturii, Angel Tilvar - ministrul delegat pentru Relatiile cu Romanii de peste hotare si Liviu-Marian Pop - ministrul delegat pentru Dialog Social.
Presedintele nu a dat mana cu ministrul Dialogului Social, Liviu Pop, dupa ce acesta a depus juramantul, fiind singura astfel de situatie la acest moment al ceremoniei.
In finalul ceremoniei, care a durat aproximativ 20 de minute, seful statului a spus ca doreste succes noilor ministri. ”La revedere”, a spus Traian Basescu si a parasit sala Unirii, fara a mai da mana cu premierul si ceilalti reprezentanti ai Executivului.
Premierul Ponta si membrii Guvernului au parasit, la randul lor, sala de ceremonii, imediat dupa incheierea juramantului.
UPDATE - Basescu: Primesc juramantul lui Pop si Campeanu, desi au contribuit la un fals in interes public
Presedintele Traian Basescu a declarat, miercuri, in deschiderea ceremoniei de depunere a juramantului de catre ministrii noului Guvern, ca primeste juramantul lui Liviu Pop si Sorin Campeanu, ”desi acestia au contribuit prin distrugerea de institutii ale educatiei la un fals in interes public”.
Presedintele Traian Basescu a declarat in deschiderea ceremoniei ca doreste sa citeze dintr-un paragraf dintr-o decizie a CCR, ”pentru e elimina orice dubiu cu privire la evenimentul de astazi”.
Traian Basescu a aratat ca citeaza din decizia CCR nr. 98/ 7 februarie 2008, care precizeaza ca ”din textul Constitutiei, rezulta ca in cazurile prevazute la art 1 si 3 din art 85, numirea de catre presedintele Romaniei a ministrilor este un act de executare a hotararii Parlamentului si de investire pe aceasta baza a ministrilor de catre seful statului”.
”Hotararea organului reprezentativ suprem al poporului roman, Parlamentul, este un act obligatoriu, pe care presedintele nu l-ar putea refuza decat prin savarsirea unor acte grave de incalcare a Constitutiei. Acesta este si motivul pentru care voi primi astazi si juramantul domnului Pop si a domnului ministru al Educatiei ( Sorin Campeanu, nr) , care au contribuit prin distrugerea de institutii ale educatiei la un fals in interes public”, a precizat Traian Basescu. Mediafax.ro

votul parlamentului
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1169 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006006 (s)