News Flash:

Noi masuri anuntate la Metrou: Politisti in civil, iar mecanicii, reinstruiti pentru acordarea de atentie sporita la intrarea la peroane

15 Decembrie 2017
866 Vizualizari | 0 Comentarii
metrou

Metrorex informeaza, vineri, in urma incidentului de la metrou, ca mecanicii trenurilor de metrou au fost reinstruiti pentru acordarea de atentie suplimentara la intrarea la peroanele statiilor si pentru a lua toate masurile pentru franarea din timp a trenurilor in caz de urgenta.
„Pentru evitarea unor evenimente neplacute, Metrorex in colaborare cu Politia Metrou recomanda tuturor calatorilor pastrarea distantei fata de marginea peronului, marcata cu o linie de siguranta. In acest sens se transmit anunturi mai dese prin instalatiile de sonorizare din statiile de metrou. De asemenea, mecanicii trenurilor de metrou au fost reinstruiti pentru acordarea de atentie suplimentara la intrarea la peroanele statiilor si luarea tuturor masurilor pentru franarea din timp a trenurilor in caz de urgenta”, se arata in comunicatul transmis de Metrorex.

Metrorex recomanda ca in situatii de urgenta sa fie apelat numarul national de urgenta 112.

Sarca, Politia Capitalei: Politistii actioneaza la metrou in civil
Politia Capitalei face apel la cetateni sa isi pastreze calmul, precizand ca oamenii legi sunt la datorie. Reprezentantii institutiei precizeaza ca politistii actioneaza in statiile de metrou imbracati in haine civile.

Exista (n.r. echipe de politisti) in permanenta. Nu sunt atat de vizibile pentru ca actioneaza in civil, a declarat Diana Sarca, purtatorul de cuvant al Politiei Capitalei.

Politistii indemna cetatenii sa faca sesizari atunci cand se simt in pericol.

Precizarile vin dupa ce, vineri, doua femei au anuntat autoritatile ca au fost amenintate la metrou de o persoana necunoscuta.

Prima sesizare a fost facuta la ora 10.00, o femeie reclamand ca a fost amenintata la statia de metrou Unirii 2.

"Nu scapi de mine. In acel context a aparut si ceva referitor la copiii ei (n.r. ai persoanei care ar fi amenintat), ca ar fi decedati", a precizat Sarca.

Principala suspecta a fost gasita la 10.55, in zona Pipera, fiind audiata pentru a se stabili ce a determinat-o sa faca acest gest.

Politistii au primit o a doua sesizare privind fapte de amenintare la metrou, facand investigatii pentru a stabili circumstantele.

"A fost primit un e-mail la Metrorex, ne-au transmis-o noua. O doamna sesizeaza ca a fost amenintata si ea", a declarat Diana Sarca.

Incidentul ar fi avut loc la statia de metrou Pipera. Politistii verifica daca persoana care ar fi amenintat-o pe femeia care a sesizat Metrorex este cea suspectata si de primul caz de amenintare.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1212 (s) | 32 queries | Mysql time :0.007126 (s)