News Flash:

Noi dezvaluiri in scandalul Hexi Pharma

15 Iunie 2016
1010 Vizualizari | 0 Comentarii
hexi
Dupa dezvaluirile in cazul dezinfectantilor diluati Hexi Pharma facute de jurnalistul Catalin Tolontan, pe 11 mai, la sediul Guvernului, Victor Strambu, secretar de stat in Ministerul Sanatatii, anunta ca "toate probele Hexi Pharma sunt neconforme, le retragem si vom testa restul dezinfectantilor, de la celelalte firme". Dupa o luna s-a aflat ca autoritatile au mintit. Nu au testat restul dezinfectantilor si, mai grav, produsele Hexi Pharma se mai gasesc si acum in anumite spitale. Mai mult, Laurentiu Colintineanu, purtatorul de cuvant al ministrului Vlad Voiculescu, a precizat ieri ca se vor testa doar 42 de produse, nu toate 380 de marci, "pentru ca ar costa prea mult".
Testele vor fi realizate in Romania, cele 42 de teste de eficienta biocida facute in Romania valoreaza aproximativ 15.000 de euro. Ministerul Sanatatii a transmis ca "prin testele de eficienta se testeaza, indirect, si concentratia dezinfectantilor", insa aceasta este o alta minciuna, reprezentantii ministerului fiind contrazisi.
"Nu e adevarat! Daca producatorul pune in dezinfectant un produs pe care nu-l trece pe eticheta, de pilda un medicament, antisepticul sau poate omori bacteriile. Dar ar fi o eficienta mincinoasa, pentru ca nu are concentratia corecta si este si periculos pentru om, continand o substanta nedeclarata", a declarat un expert.

hexi pharma laurentiu colintineanu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1178 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006075 (s)