News Flash:

Noi dezvaluiri din dosarul Alinei Bica

8 Septembrie 2016
1307 Vizualizari | 0 Comentarii
alina bica3
Ies la iveala noi amanunte incendiare din dosarul fostei sefe anti-Mafia, Alina Bica. Acuzatii incredibile de spaga la plic ce se invarteau in jurul unor oameni extrem de importanti din statul roman. Un director din cadrul firmelor omului de afaceri Horia Simu a declarat la instanta suprema, ca a dus un plic cu 150.000 de euro fostului sef al ANAF, Serban Pop, pentru a interveni la fosta sefa a DIICOT Alina Bica in vederea clasarii unui dosar in care era cercetat Simu.

Camelia Dumitru a aratat ca intre 2012 si 2014, a primit din parteaDIICOT doua adrese prin care i se cerea sa puna la dispozitia procurorilor mai multe documente privind societatea Cuprom SA. “Stiu ca HoriaSimu are probleme juridice. Stiam de dosarul Cuprom de la DIICOT. Am primit o adresa in 2012 in care ni se cerea sa depunem niste documente. Am strans documentele si i le-am dat lui Simu, care le-a trimis la DIICOT. Mai tarziu, am primit un raspuns potrivit caruia nu s-a inceput urmarirea penala in acest caz. In 2014, DIICOT a cerut o noua serie de documente. Multe s-au repetat”, a declarat in fata judecatorilor de la instanta suprema, Camelia Dumitru.

Ea a mai aratat ca, la un moment dat, Horia Simu i-a spus ca Serban Pop i-a cerut intre 1,5 si doua milioane de euro pentru a scapa de problemele juridice pe care le avea. “Pop insista sa i se plateasca acesti bani, nu stiu daca au fost dati. Suna de patru sau cinci ori pe luna”, a sustinut Dumitru. Directoarea a mai povestit ca, in vara lui 2014, Horia Simu a trimis-o cu un plic, in care i-a spus ca sunt 150.000 de euro, la fostul sef al ANAF. “Am luat banii din biroul din Pipera si, in drumul spre casa, l-am lasat la biroul de avocatura al domnului Pop. M-am intalnit cu el, plicul i l-am dat personal. Nu mai erau alte persoane de fata. Nu stiu ce reprezentau acesti bani. I-am zis ca plicul este de la Simu. Nu m-am uitat in plic sa verific daca erau bani in el, era sigilat”, a continuat martorul.

Intrebata de avocatii inculpatilor de ce in prima declaratie data la DNA in timpul urmaririi penale nu a spus nimic despre presupusa mita, Camelia Dumitru a aratat ca prima declaratie a fost una generala, iar a doua a fost detaliata. La acelasi termen, au mai fost audiati doi martori care au lucrat cu firma de avocatura a fostului sef al Fiscului. Acestia au relatat ca au primit cate 3.000, respectiv 5.000 de euro pe luna pentru a consulta si reprezenta in instanta doua firme ale omului de afaceri Horia Simu, fara a sti conditiile in care s-au semnat contractele dintre Simu si Pop.

La urmatorul termen, din 28 octombrie, vor fi audiati trei martori, dintre care doi cu identitate protejata. In septembrie 2015, fosta sefa a DIICOT Alina Bica si fostul sef al ANAF Serban Pop au fost trimisi in judecata de DNA pentru luare de mita si respectiv complicitate la dare de mita, pentru solutionarea favorabila a unui dosar al omului de afaceri Horia Simu, trimis si el in judecata pentru dare de mita. “La data de 8 noiembrie 2014, inculpata Bica Alina Mihaela, in calitate de procuror sef al Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism, a primit, pentru sine, in mod indirect, printr-un intermediar (martor denuntator in cauza), suma de 17.500 euro din totalul sumei de 20.000 euro, pe care acesta din urma, in calitate de interpus, a primit-o de la inculpatul Pop Serban. Suma de 20.000 euro a reprezentat o parte din totalul sumei de aproximativ 230.000 euro ce a fost data de omul de afaceri in transe, pe parcursul a opt luni, in cursul anului 2014, inculpatului Pop Serban, pentru ca acesta sa o remita in scopul mentionat mai sus”, au precizat procurorii in rechizitoriu. 

camelia dumitru diicot horia simu dosarul cuprom serban pop anaf
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1249 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006081 (s)