News Flash:

Noaptea marilor sperante! Steaua are nevoie de o minune ca sa mearga in primavara europeana

11 Decembrie 2014
1262 Vizualizari | 0 Comentarii
O noua seara plina de emotii pentru fotbalul romanesc. Steaua intalneste in aceasta seara, de la ora 22.05 (Digi Sport, Dolce Sport), pe Dinamo Kiev in ultimul meci al Grupei J din Liga Europa. Romanii trebuie sa bata liderul grupei, iarAalborg sa nu invinga in Portugalia la Rio Ave, pentru ca Steaua sa se califice in 16-imile Ligii Europa. Antrenorul echipei Steaua, Constantin Galca, a declarat, miercuri, într-o conferinta de presa, ca este important ca jucatorii sai sa câstige partida cu Dinamo Kiev, din ultima etapa a Grupei J a Europa League, si abia apoi va vedea ce se întâmpla si în meciul Rio Ave - Aalborg.

Steaua ocupa locul trei în Grupa J, cu 7 puncte, dupa Dinamo Kiev, deja calificata, si Aalborg, cu noua puncte. Pentru a se califica în primavara europeana, Steaua trebuie sa învinga formatia ucraineana, iar Aalborg sa nu câstige în Portugalia. "Important e sa câstigam noi si dupa aceea vom vedea ce se întâmpla în celalalt meci. Jucatorii sunt conectati, parca as zice prea conectati înca de azi la joc. Sper ca si atmosfera în tribune sa fie buna, iar spectatorii sa fie alaturi de noi. Pe primul plan, cel mai important este sa câstig meciul de mâine", a spus Gâlca. Constantin Gâlca a afirmat ca Dinamo Kiev are jucatori periculosi pe contraatac, iar elevii sai nu trebuie sa le dea ocazia ucrainenilor sa profite de spatiile din aparare. "Un meci foarte important pentru noi, mai ales ca Dinamo Kiev este pe primul loc si a demonstrat ca este o echipa foarte buna, cu jucatori foarte buni. Este foarte periculoasa pe contraatac. Aici trebuie sa reactionam si sa cream densitate în zona mingii, sa oprim jocul, pentru ca punctul lor forte este contraatacul, unde au jucatori de calitate, ca Lens, Bel Handa si Iarmolenko. Trebuie sa avem multa rabdare la constructie, sa fim atenti, sa nu ne grabim si sa nu intram în jocul lor, pentru ca sunt foarte agresivi. Sper sa gasim spatii pentru a ne crea ocazii de gol", a completat Gâlca.

Constantin Gâlca a precizat ca, dupa "dubla" cu Ludogoret Razgrad, din play-off-ul Ligii Campionilor, partida cu Dinamo Kiev este cea mai importanta din acest sezon. "Putem spune ca acesta este cel mai important meci al sezonului, dupa cel cu Ludogoret, pentru ca de el depinde o calificare. Este un obiectiv sa ne calificam în primavara europeana", a adaugat Gâlca. El a precizat ca în cazul unei ratari a calificarii nu are de ce sa îsi simta postul de la Steaua amenintat. "Nu am de ce sa îmi simt postul amenintat, dar stiti ca antrenorii trebuie sa fie pregatiti pentru orice", a explicat Gâlca. Tehnicianul stelist este de parere ca bucuria o sa fie mai mare în cazul unei victorii, deoarece Dinamo Kiev va evolua cu cei mai buni jucatori. "Meritul o sa fie mai mare ca vor juca cu prima echipa. Îi respectam, dar vom face tot posibilul ca sa câstigam acest meci", a subliniat Gâlca. FC Steaua a anuntat ca partida se va disputa cu acoperisul de pe Arena Nationala tras, spectatorilor fiindu-le interzis accesul cu umbrele.
De partea cealalta, Sergei Rebrov a anuntat ca formatia sa va alinia cel mai bun 11 posibil in meciul din aceasta seara. “Voi folosi cea mai buna formula si toti jucatorii s-au pregatit foarte bine. Este un meci la fel de important si pentru noi, nu doar pentru Steaua. Vom lupta pentru un rezultat cat mai bun”, a spus Rebrov. Chiar daca Dinamo Kiev nu mai poate pierde primul loc in grupa, ucrainenii au venit la Bucuresti cu gandul victoriei si isi vor vinde scump pielea. Steaua are nevoie de victorie ca de aer pentru a putea spera la calificare si nici chiar asa nu este sigura de locul in 16-imi. Campioana Romaniei are nevoie ca Aalborg sa nu castige pe terenul lui Rio Ave.

Tot in aceasta seara, dar de la ora 20.00 (Digi Sport 1, Dolce Sport), Astra Giurgiu joaca, in Austria, cu Red Bull Salzburg, intr-o partida care nu mai are nicio importanta pentru ecuatia finala a calificarii in primavara europeana. Astra nu mai are nicio sansa sa mearga mai departe in Europa League, singura miza a acestui meci fiind coeficientul de tara al Romaniei.

Clasament Grupa J

1     Dinamo Kiev     5     4     0     1     10-4     6     12p
2     Aalborg BK     5     3     0     2     5-8     -3     9p
3     Steaua Bucuresti     5     2     1     2     11-7     4     7p
4     Rio Ave FC     5     0     1     4     3-10     -7     1p

Sport.bzi.ro 

steaua liga europa aalborg rio ave constantin galca europa league
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1263 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006655 (s)