News Flash:

Ninsorile abundente fac probleme I Mii de oameni din toata tara, fara curent electric/ Infotrafic: Drumurile nationale din Moldova, acoperite de zapada

18 Ianuarie 2018
1375 Vizualizari | 0 Comentarii
ninsoare cod

Mai multe TIR-uri nu au mai putut inainta, miercuri seara, pe DN 1, in zona Posada, si pe DN 1A, in zona Maneciu, din cauza zapezii de pe drum. Trei drumuri judetene din judetul Caras-Severin au fost inchise, iar trei localitati au ramas fara curent electric, miercuri seara, din cauza ninsorii si a vantului puternic. Singurul drum national inchis, miercuri seara, din cauza viscolului este DN 67C, intre Novaci si Ranca, in judetul Gorj. Alte drumuri din Brasov, Covasna, Harghita, Sibiu si Caras-Severin sunt afectate de ninsori, arata Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere. Drumul National 7, Valea Oltului, este blocat, miercuri seara, in judetul Valcea, in zona localitatii Cornet, pe ambele sensuri, mai multe TIR-uri neputand inainta din cauza zapezii. Si pe Defileul Jiului situatia este asemanatoare, iar la Sibiu, drumul spre statiunea Paltinis ar putea fi inchis, transmit corespondentii MEDIAFAX.
UPDATE 08:29 Trafic ingreunat pe Autostrada Soarelui din cauza ninsorii

Circulatia rutiera se desfasoara ingreunat, joi, din cauza ninsorii pe Autostrada 2 Bucuresti – Constanta. Intre kilometrii 144 si 212 pe suprafata carosabila s-a depus un strat subtire de zapada, ninge viscolit, iar vizibilitatea este redusa, potrivit Centrului Infotrafic al Politiei Romane.

Pe Autostrada Soarelui se actioneaza cu 27 de utilaje care imprastie material antiderapant si actioneaza in baterii de cate trei utilaje.
UPDATE 08:12 Drumurile nationale din Moldova sunt acoperite, joi dimineata, cu zapada, informeaza Centrul Infotrafic din Politia Romana. DN67C Transalpina este inchis intre Ranca si Novaci, din cauza viscolului, iar in judetul Prahova, DC 134 Cota 1400 Sinaia este inchis din pricina zapezii abundente.

Potrivit Centrului Infotrafic, in judetul Botosani, pe DN24C, in localitatea Halta Mare, un tir nu mai poate continua deplasarea, deoarece nu este echipat cu anvelope de iarna.

In judetul Caras Severin, au fost inchise din cauza conditiilor meteo nefavorabile DJ 582E Prislop - Semenic, DJ 608A Telescaun - Muntele Mic si DJ 582 Brebu Nou - Slatina Timis.

In judetul Covasna, DN11C este blocat intre Turia si Bixad, pe tronsonul kilometric 13 - 33, din cauza mai multor copaci cazuti pe suprafata carosabila.

In judetul Gorj, DN67C Transalpina este inchis intre Ranca si Novaci, pe tronsonul kilometric 16+200 - 34+800, din cauza viscolului puternic.

In judetul Prahova, DC 134 Cota 1400 Sinaia este inchis din pricina zapezii abundente.

De asemenea, tot in judetul Prahova din cauza conditiilor meteo nefavorabile a fost instituita o restrictie de tonaj de 7,5 tone pe DN1A Valenii de Munte( kilometrul 115+300 de metri si Brasov).

In judetul Vrancea, pe DN2, in localitatea Bizichesti, un camion a ramas blocat pe prima banda a acostamentului, din cauza unei defectiuni tehnice.

Mai multe drumuri din judetele Arges, Prahova, Dambovita, Buzau, Valcea, Gorj, Caras-Severin, Hunedoara, Maramures, Cluj, Alba, Harghita, Covasna si Neamt sunt acoperite cu zapada.

In Moldova, carosabilul este acoperit cu zapada pe toate drumurile nationale ale judetelor Bacau, Botosani, Iasi, Neamt, Suceava si Vaslui.

UPDATE 07:55 Mii de oameni din mai multe judete ale tarii au ramas fara curent electric din cauza ninsorilor si viscolului, iar pe DN1, un tir blocheaza sensul de mers catre Ploiesti - Brasov si se circula in coloana, pe ambele sensuri de mers. Totodata, DN67C Transalpina este inchis intre Ranca si Novaci.

Potrivit Inspectoratului General al Politiei Romane, in judetul Alba, 2.195 de utilizatori au ramas fara curent electric, iar 78 posturi de transformare a energiei electrice sunt defecte.

In judetul Arges, 1.330 de utilizatori au ramas fara curent electric, iar 58 posturi de transformare a energiei electrice sunt defecte.

In judetul Bacau, 6.436 de utilizatori au ramas fara curent electric, iar 55 posturi de transformare a energiei electrice sunt defecte.

In judetul Botosani, pe DN24B, in localitatea Frumusica, doua tiruri au ramas blocate din cauza zapezii.

In judetul Brasov, pe DN1, intre Timisu de Sus si Predeal, un tir blocheaza sensul de mers catre Ploiesti - Brasov, iar din acest motiv, se circula in coloana, pe ambele sensuri de mers, pana in localitatea Azuga (judetul Prahova).

In judetul Braila, in localitatea Ianca, peste 30 de localitati total sau partial au ramas fara curent electric, iar un post de transformare a energiei electrice este defect.

In judetul Caras Severin, pe DN 66A, in localitatea Cerna Sat, traficul este blocat din cauza mai multor copaci cazuti pe carosabil. De asemenea, au fost inchise din pricina conditiilor meteo nefavorabile DJ 582E Prislop - Semenic, DJ 608A Telescaun - Muntele Mic si DJ 582 Brebu Nou - Slatina Timis.

In judetul Covasna, DN11C este blocat intre Turia si Bixad, pe tronsonul kilometric 13 - 33, din pricina mai multor copaci cazuti pe carosabil.

In judetul Gorj, DN67C Transalpina este inchis intre Ranca si Novaci, pe tronsonul kilometric 16+200 - 34+800, din cauza viscolului puternic.

In judetul Hunedoara, 3.478 de utilizatori au ramas fara curent electric.

In judetul Mures, pe DN13, la kilometrul 89+600, un tir a derapat si blocheaza partea carosabila.

In judetul Prahova, pe DN1, din cauza conditiilor meteo, au fost oprite in zona localitatii Nistoresti (km 100-103) 130 de autocamioane, iar in zona localitatii Azuga (km 134-138), 80 de autocamione. Masura a fost luata pentru a permite utilajelor de deszapezire sa actioneze. De asemenea, DC 134 Cota 1400 Sinaia este inchis din pricina zapezii abundente.

Traficul rutier este restrictionat pentru autoturismele cu masa totala maxima autorizata mai mare de 7.5 tone pe DN1 Predeal (judetul Brasov) - Nistoresti (judetul Prahova) si pentru cele cu masa totala maxima autorizata mai mare de 3.5 tone pe DN11 Bacau - Onesti (judetul Bacau).

Totodata, in judetul Harghita, circulatia feroviara este blocata momentan pe Magistrala 400, intre statiile CF Sancraieni si Tusnad - Sat, din cauza mai multor copaci care au cazut pe linia de cale ferata.

Din cauza vantului puternic, manevrele pentru transportul maritim si fluvial au fost suspendate in portul Midia.

UPDATE 01:19 Mai multe TIR-uri nu au mai putut inainta, miercuri seara, pe DN 1, in zona Posada, si pe DN 1A, in zona Maneciu, din cauza zapezii de pe drum. 

Politistii au instituit filtre, iar de la Nistoresti spre Brasov, nu se mai permite trecerea vehiculelor peste 7,5 t, indiferent de daca au anvelope de iarna, sau nu.

Potrivit Politiei Prahova, in zona de munte a judetului Prahova, la Cheia si pe Valea Prahovei, ninge abundant, iar utilajele de la deszapezire actioneaza.

Zapada depusa pe drum are aproximativ trei centimetri, pe DN 1A, si este framantata. Mai multe masini de mare tonaj au ramas blocate, atat pe DN 1, in zona Posada, cat si pe DN 1A, la Maneciu.

“Pe Posada au fost doua situatii cu vehicule de tonaj ramase in panta. A mai fost un apel cu un vehicul de tonaj blocat pe DN 71, intre Sinaia si judetul Dambovita, dar a fost in judetul vecin. Au mai fost situatii la Maneciu unde la fel, masini de tonaj au ramas imobilizate in panta. Toate aceste situatii s-au rezolvat. La Sinaia, a fost un blocaj din cauza unui TIR care nu mai putea sa se miste”, a declarat purtatorul de cuvant al Politiei Prahova, Marian Popescu.

Potrivit acestuia, s-a actionat cu material antiderapant, dar, din cauza ca traficul a fost relativ redus, zapada s-a depus iar. Pe DN1, in zona montana, se actioneaza cu 4 echipaje de la deszapezire. Politia rutiera a mai solicitat Sectiei Drumuri Nationale sa mai aduca doua utilaje din sudul judetului, unde nu ninge.

“Politistii patruleaza pe zona si in fiecare dintre situatiile constatate ausolicitat Sectiei de Drumuri Nationale sa intervina, astfel ca problemele s-au rezolvat punctual, relativ repede”, a mai spus Popescu.

De la Nistoresti spre Brasov nu se mai permitea trecerea vehiculelor peste 7,5 t, indiferent de echipare.

Echipajele de politie sunt in zona de sud a judetului si informeaza soferii despre restrictiile impuse.

Restructia impusa la Nistoresti a fost anulata imediat dupa miezul noptii.

UPDATE 22:28 Drumuri judetene din Caras-Severin, inchise din cauza ninsorii

Trei drumuri judetene din judetul Caras-Severin au fost inchise, iar trei localitati au ramas fara curent electric, miercuri seara, din cauza ninsorii si a vantului puternic, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit reprezentantilor Inspectoratului Judetean pentru Situatii de Urgenta Caras-Severin, trei drumuri judetene, dintre care doua spre statiuni montane, au fost inchise, miercuri seara, din cauza ninsorii si a vantului puternic. Este vorba de DJ 582 E Prislop – Semenic, DJ 608 A Telescaun – Muntele Mic si DJ 582 Brebu Nou – Slatina Timis.

De asemenea, localitatile carasene Brebu Nou, Garana si Domasnea nu sunt alimentate cu energie electrica, miercuri seara, iar un copac a cazut pe carosabil, pe DN 67D, intre Baile Herculane si Cerna Sat. Doua autoturisme au ramas blocate, fara a fi inregistrate victime.

Totodata, reprezentantii Inspectoratului Judetean de Politie Caras-Severin arata ca se circula cu dificultate pe DN 6, intre localitatile Baile Herculane si Toplet, dupa ce un tir a intrat cu roata din spate intr-un sant si a blocat un sens de mers. “Intervin sase echipaje de Politie Rutiera. Se circula foarte greu, se sta in coada cate o ora”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, purtatorul de cuvant al IPJ Caras-Severin, Dinu Nicorici.

Judetul Caras-Severin este, de miercuri si pana joi, la ora 20.00, sub cod portocaliu de vant puternic, care bate cu 80-90 km/h, iar pe creste cu 120-140 km/h, troienind zapada in Muntii Banatului.

UPDATE 22:09 DN 67 C, intre Novaci si Ranca, inchis din cauza viscolului
Singurul drum national inchis, miercuri seara, din cauza viscolului este DN 67C, intre Novaci si Ranca, in judetul Gorj. Alte drumuri din Brasov, Covasna, Harghita, Sibiu si Caras-Severin sunt afectate de ninsori, arata Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

Potrivit unui comunicat transmis miercuri seara, DN 67C intre Novaci si Ranca a fost inchis. De asemenea, pe DN 73, intre Valea Mare si Fundata s-a instituit restrictie temporara de circulatie pentru autovehiculele cu masa totala maxima autorizata mai mare de 7,5 tone.
CNAIR arata ca principalele drumuri nationale afectate de fenomenele meteorologice miercuri seara sunt DN 73, DN 7, DN 13 si DN 6, aflate pe raza judetelor Brasov, Covasna, Harghita, Sibiu si Caras-Severin.

Potrivit companiei de drumuri, reprezentantii CNAIR SA actioneaza in toate zonele afectate, punand accent pe sectoarele de drum in rampa si in panta, pentru a evita eventuale blocaje.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1132 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004961 (s)