News Flash:

Nicolae Robu vrea retea regionala de piste

18 Februarie 2020
657 Vizualizari | 0 Comentarii
biciclete

Nicolae Robu, primarul Timisoarei, ii provoaca pe colegii sai din localitatile periurbane sa participe la realizarea unei retele regionale de piste de biciclete. „Promovam folosirea bicicletei”, spune edilul-sef, care prezinta ideea dupa cea a unei „autostrazi” cicliste care sa traverseze capitala Banatului.

Autostrazi, retele regionale interconectate, toate pentru biciclete, acestea sunt promovate de Nicolae Robu, pe un subiect care „prinde” tot mai mult la electori. El a lansat ideea unei retele regionale de piste ciclo, apeland la buna intelegere a primarilor din regiune, indiferent de apartenenta lor politica. Nu se stie de unde ar veni bani, dar liderul PNL Timis spune ca nu asteapta pentru bani guvernamentali, merge inainte cu fonduri proprii.

„Vrem sa facem retele regionale de piste de biciclete, cine vrea in proiect, ne propunem ca pe 30 de km sa existe conectivitate, cu aportul fiec unitati administrative. Sa vedem daca putem obtine fonduri. Le vom face din resurse proprii, daca nu vor aparea oportunitati de finantare din alte surse. Este un proiect prea important, eu am vorbit cu mai multi colegi primari. Eu nu tin cont de apartenenta politica a lor. Cine vrea sa intre in proiect va fi binevenit. Am fi dorit sa accesam fonduri europene, ne-am pregatit sa aplicam din postura de Pol de crestere, ca asociatie, dar nu era eligibila o astfel de finantare”, a declarat Robu.

Primarul Timisoarei nu a uitat sa aminteasca despre initiativa a ceea ce a intitulat „autostrada” bicicletelor, dar nu a spus niciun cuvant despre soarta pistei de bicilete de pe malul Begai, care in curand e in pericol sa ramana a nimanui. Oricum transportul pe doua roti a devenit o prioritate pentru Robu.

„Promovam folosirea bicicletei, avem si autostrada pentru biciclisti, sa vedem cand ne dau specialistii autostrada. Eu nu vreau continut fara forma”, a mai subliniat Robu.

 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1391 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006380 (s)