News Flash:

Nicolae Robu, mesaj pentru Curtea de Conturi

6 Iulie 2015
1270 Vizualizari | 0 Comentarii
Nicolae Robu
Curtea de Conturi a produs o agitatie nemaiintalnita in cadrul administratiei locale.

De tot mai multe ori, in baza raporturilor acestei institutii, au fost declansate anchete penale, unele chiar de rasunet.

Primarul Timisoarei are o altfel de abordare si sustine reorganizarea activitatii acestei institutii. Nicolae Robu spune ca asistam la un viciu de randuiala la nivel statal, care a generat multe probleme.

Rationamentul lui Robu pleaca de la premisa ca legalitatea hotararilor de consiliu local este un atribut al institutiei prefectului, care analizeaza fiecare dispozitie in parte. Daca aceasta nu este atacata, ea devine valida si genereaza efecte, avand caracter de lege.

”Este o eroare de sistem ca sa mai existe si altcineva care sa se poata pronunta in privinta legalitatii. Dupa ce o hotarare este validata de institutia prefectului, este o logica elementara si de bun simt sa nu mai vina altcineva si sa spuna ca nu a fost legal. Eu nu vreau sa fac proces de intentie nici unei persoane, ci discut despre un viciu de sistem.

Nu vreau sa-i fac o culpa Curtii de Conturi, ci doar sa sesizez ca e ceva in neregula. Asa cum stau lucrurile acum, autoritatile nu o sa stie niciodata daca ceea ce fac e sau nu legal. Poate sa dea avizul de legalitate chiar Curtea de Conturi, sa li se extinda prerogativele, dar sa-l dea imediat, nu dupa multi ani”, a declarat Nicolae Robu, potrivit renasterea.ro.

Primarul a precizat ca, prin intermediul parlamentarilor, va face un demers in acest sens la nivel national.

primarul timisoarei nicolae robu rationamentul robu viciu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1110 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005134 (s)