News Flash:

Nicolae Robu explica ce voteaza la referendum

14 Septembrie 2018
1137 Vizualizari | 0 Comentarii
robu familie

Va merge la referendumul pentru familie si va vota in favoarea modificarii Constitutiei. Primarul Nicolae Robu explica de ce va face acest lucru si crede ca lucrurile nu trebuie abordate politicianist. Fanii lui de pe Facebook nu sunt de aceeasi parere.

 Primarul Timisoarei, mare fan al sondajelor on-line, a lansat joi o provocare pentru fanii sai. In perspectiva referendumului pentru familie, el i-a intrebat daca opteaza pentru varianta „favorabila casat homo”, respectiv pentru cea „defavorabila casat homo”. Pana la ora redactarii acestei stiri se pronuntasera peste 7.200 de persoane, din 63% au ales prima optiune. Este total contrar cu viziunea primarului Nicolae Robu. Acesta se va prezenta la referendumul de pe 7 octombrie si va vota in favoarea modificarii Constitutiei. „Vreau ca atunci cand se pronunta cuvantul familie sa nu fie nevoie de o intrebare suplimentara: din ce e compusa? Vreau sa se stie ca ea a avut la baza, ca poate nu mai e asa, trebuie atentie aici, si lingvistica, are la baza ceea ce este intiparit in mintea noastra. Se pot gasi formule prin care sa li se permita si celor care au alte optiuni sa convietuiasca oficial. Nu am nimic impotriva, e optiunea oamenilor, dar prin familie se intelege ceva. Prin cuvantul casatorie se intelege ceva. Nu cred ca trebuie extins intelesul acestor cuvinte. Nu cred, asta este parerea mea personala”, explica edilul.

"Numarul celor care au aceasta orientare – se spune ca nativ, ca nu e ceva dobandit, eu nu stiu cum e – e surprinzator de mare. Ei sunt fiinte umane ca si noi ceilalti si trebuie sa nu-i punem intr-o postura de inferioritate. Cu atat mai mult cu cat multi dintre ei au dovedit ca sunt oameni straluciti, mai ales in arte, in diverse domeni… Insa, in conceptia mea, sunt niste cuvinte sacre: familie, casatorie, si eu vreau ca acestea sa ramana cu sensul constituit in lungul timpului." a declarat Nicolae Robu.

Robu crede ca este obligatorie modificarea Constitutiei, pentru ca legea sa nu poata fi schimbata asa usor ulterior. „Eu nu abordez politicianist subiectul acesta. Daca nu scrie in Constitutie ca nu se poate, atunci se poate modifica printr-o lege Codul Civil, incat sa fie posibil. Codul actual nu permite. Tocmai de aceea, daca se face o modificare in Constitutie, atunci nu se mai poate nicio lege care sa schimbe lucrurile. Aici se face diferenta. Nu cred ca trebuie abordata cu incrancenare aceasta tema. Ea este foarte importanta (…) Chiar daca eu sunt un nonconformist prin natura mea, in aceasta privinta sunt traditionalist, sunt conservator, daca vreti”, mai spune primarul Timisoarei.

Referendumul pentru familie va avea loc pe 7 octombrie. Potrivit modificarii propuse pentru articolul 48 din Constitutie, „familia se intemeiaza pe casatoria liber consimtita intre un barbat si o femeie, pe egalitatea acestora si pe dreptul si indatorirea parintilor de a asigura cresterea, educatia si instruirea copiilor”. Coalitia pentru Familie a strans trei milioane de semnaturi, pe care le-a depus la Senat alaturi de propunerea de revizuire a Constitutiei. In actuala forma, aceasta prevede ca „familia se intemeiaza pe casatoria liber consimtita intre soti”. Semnatarii initiativei vor ca definitia sa fie schimbata pentru a bloca orice posibilitate a legiferarii casatoriei intre persoane de acelasi sex. Referendumul este valabil daca la acesta participa cel putin 30% din numarul persoanelor inscrise in listele electorale permanente. Organizarea lui costa 200 de milioane de lei.


nicolae robu timisoara referendum familie traditionala vot romania
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1127 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004781 (s)