News Flash:

News Flash: Norocul bate la usa acestor zodii, va urma o perioada perfecta pentru ele Retine acest truc la care nu vei mai renunta de acum - Taie o lamaie in patru, pune sare pe ea si tine-o in bucatarie o noapte

21 Ianuarie 2018
1061 Vizualizari | 0 Comentarii
lamaie taiata in patru

Lamaile contin acid citric, calciu, magneziu, vitamina C, bioflavonoide, pectine, substante care  intaresc imunitatea si lupta impotriva infectiilor. Lamaile aduc multe beneficii pentru sanatate – sunt antivirale, antibacteriene si imunostimulatoare, sunt folositoare in diete pentru ca sucul de lamaie este un ajutor digestiv si un detoxifiant pentru ficat.
Exista insa si alte utilizari ale lamailor, mai putin cunoscute de unii dintre noi. Avand proprietati antiseptice, lamaia este de mare ajutor in improspatarea aerului si in dezinfectarea diverselor suprafete.

Lamaie cu sare impotriva mirosului neplacut

Taiati o lamaie (nu foarte mare) in patru, insa fara a separa (fara a taia complet) cele patru sferturi. Asezati lamaia taiata pe o farfurie.
Adaugati sare in interiorul fructului. Aveti grija ca recipientul cu lamaie sa fie oarecum in mijlocul bucatariei. Lasati-l peste noapte – mirosurile neplacute vor disparea pana dimineata.

Coji de lamaie si sare, pentru tocatoare

Cu totii stim ca lemnul si plasticul absorb mirosurile si retin bacteriile. Intr-un bol cu apa stoarceti o lamaie si puneti tocatoarele la inmuiat peste noapte. Dimineata, vor fi curate si dezinfectate.
O alta optiune: presarati putina sare pe interiorul cojilor stoarse, stergeti delicat suprafetele murdare, apoi lustruiti-le cu un prosop. Astfel, puteti indeparta petele de grasime de pe cratite, aragaz, blatul de lucru.

Suc de lamaie cu apa, pentru cuptorul cu microunde

Pentru a indeparta mirosurile neplacute, puneti intr-un bol o jumatate de ceasca de suc de lamaie si apa. Asezati bolul in interiorul cuptorului si ȋncalziti-l timp de trei-cinci minute.

Lamaie, pentru frigider

Mirosurile neplacute vor disparea ca prin minune daca veti plasa in spatele gratarelor o lamaie taiata in bucati. Rezultate bune se pot obtine si cu un plic de bicarbonat de sodiu sau zat proaspat.

Coji de lamaie si apa, pentru recipientele de cafea

Pentru inlaturarea depozitelor minerale, umpleti ceainicul cu apa, adauga cateva coji subtiri de lamaie si lasati sa dea in clocot. Opriti focul si lasati compozitia sa isi faca efectul timp de aproximativ o ora. La final, clatiti bine ceainicul.

Suc de lamaie si bicarbonat, pentru chiuveta

Chiuveta de inox se poate curata cu ajutorul unei solutii obtinuta din doua linguri de bicarbonat de sodiu si o lingura de suc de lamaie. Frecati chiuveta cu un burete, clatiti cu apa calda, apoi cu apa rece.
De asemenea, pentru desfundarea tevilor, puteti folosi un amestec din 2 linguri de bicarbonat de sodiu si aproximativ 3 linguri suc de lamaie. Lasati sa actioneze vreme de 10-15 minute.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1157 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005903 (s)