News Flash:

NESIMTIRE! Un copil nevinovat a murit, iar pedeapsa pentru Spitalul din Curtea de Arges este o... amenda!

22 Aprilie 2015
1992 Vizualizari | 0 Comentarii
protest curtea de arges
Spitalul din Curtea de Arges a fost amendat cu 10.000 de lei pentru management de caz defectuos, in cazul copilului de sapte ani care a murit in unitatea medicala la o zi de la internare, iar cei doi medici pediatri care i-au acordat asistenta baiatului au fost suspendati pe perioada cercetarilor.
Potrivit unui comunicat transmis, miercuri, de Ministerul Sanatatii, Directia de Sanatate Publica Arges a constatat, in urma cercetarilor facute in cazul copilului in varsta de sapte ani decedat la Spitalul Municipal Curtea de Arges, ca au fost incalcate prevederile legale cu privire la managementul de caz si nu au fost respectate masurile si recomandarile DSP cu privire la transferul pacientilor cu boli infectioase catre unitati de specialitate.
Astfel, spitalul a fost amendat cu 10.000 de lei pentru management de caz defectuos, iar cei doi medici pediatri care i-au acordat asistenta medicala copilului si au urmarit evolutia acestuia au fost suspendati pe perioada cercetarilor.
”Directia de Sanatate Publica Arges a luat primele masuri si a sanctionat cu 10.000 de lei unitatea sanitara (n.r. - Spitalul Municipal Curtea de Arges) pentru management de caz defectuos, iar cei doi medici pediatrii care au acordat asistenta medicala au fost suspendati pe perioada cercetarilor. Fiecare la locul de munca trebuie sa fie responsabil si trebuie sa constientizeze, mai ales in sistemul sanitar unde discutam despre sanatatea si viata oamenilor”, a declarat Oana Grigore, purtatorul de cuvand al Ministerului Sanatatii.
Ea a precizat ca Ministerul Sanatatii va lua legatura cu Colegiul Medicilor in legatura cu acest caz.
Miercuri la pranz, aproximativ 50 de persoane s-au adunat in fata spitalului din Curtea de Arges, in semn de solidaritate cu parintii copilului decedat. Oamenii au parcat in zona spitalului masini pe care lipit poza lui Bogdan, copilul mort la sfarsitul saptamanii trecute la o zi de la internarea in unitatea sanitara.
Copilul de sapte ani diagnosticat cu enterocolita a murit la spitalul din Curtea de Arges, la o zi de la internare, iar familia acestuia a depus plangere penala la Parchet impotriva cadrelor medicale pe care le acuza de omor din culpa, neglijenta in serviciu si rele tratamente.
Tatal copilului spunea ca, vineri, a ajuns cu fiul sau la Camera de primiri urgente a spitalului din Curtea de Arges, baiatul avand stari de voma si diaree. Medicii de la Urgenta au intrebat despre istoricul medical al copilului, apoi l-au trimis la sectia de chirurgie, unde un medic specialist a constatat ca nu are apendicita, dupa care au decis internarea copilului la sectia de pediatrie.
Barbatul a mai afirmat ca a doua zi, cand si-a sunat sotia care ramasese internata in spital cu copilul, aceasta i-a spus ca starea baiatului s-a agravat, iar cand a ajuns la spital ca sa-si viziteze fiul, barbatul a fost trimis cu o reteta sa cumpere medicamente antispastice si antidiareice pentru cel mic.
Intre timp, extremitatile corpului baiatului au inceput sa se invineteasca, iar mama acestuia a cerut ca baiatul sa fie transferat fie la Spitalul de Pediatrie din Pitesti, fie la o unitate medicala din Bucuresti, iar, potrivit parintilor, medicii de la Curtea de Arges au refuzat acest lucru.
Sambata dupa-amiaza, la mai putin de 24 de ore de la internare, copilul a murit.
Mediafax.ro 
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1205 (s) | 32 queries | Mysql time :0.007840 (s)