News Flash:

Negocieri salariale blocate la ArcelorMittal Hunedoara

2 August 2016
1227 Vizualizari | 0 Comentarii
arcelor mittal
Negocierile privind cresterea salariilor la compania ArcelorMittal Hunedoara sunt blocate, in conditiile in care Sindicatul "Siderurgistul" nu este de acord cu oferta administratiei combinatului siderurgic, a declarat luni, pentru AGERPRES, presedintele organizatiei sindicale, Petru Vaidos. 
"Sindicatul a solicitat o crestere a fondului de salarii cu 20%. Din pacate, nu am reusit sa ajungem la o intelegere cu echipa administratiei, iar negocierile s-au blocat. S-a solicitat un nou mandat de negociere de la administratia centrala ArcelorMittal, cu sediul in Luxemburg, dar nici acesta nu poate fi acceptat", a afimat liderul sindical. 
Potrivit acestuia, Sindicatul "Siderurgistul" este nemultumit de faptul ca administratia nu a majorat fondul de salarii proportional cu cresterea salariului minim pe economie, pentru ca veniturile angajatilor sa poata creste mai mult. 
De asemenea, sindicatul nu este de acord cu depasirea termenului de negociere a capitolului de salarizare din contractul colectiv de munca si propunerea administratiei ca noile prevederi sa se aplice retroactiv din luna mai. Organizatia sindicala a cerut ca acest termen sa fie 1 aprilie, dupa modelul anilor trecuti. 
"Negocierile pentru capitolul salarizare au inceput pe 10 martie. Acest capitol se negociaza anual. In fiecare an depasim acest termen, dar data de la care aplicau noile prevederi privind salariile se stabilea retroactiv, la 1 aprilie. Acum administratia a propus luna mai, iar noi nu putem fi de acord ca oamenii sa piarda din bani", a explicat Vaidos. 
"Parghiile de negociere in multinationale sunt din ce in ce mai reduse. Prevad ca vor aparea probleme mari, pentru ca noi suntem siderurgisti si nu putem accepta salarii de necalificati", a mai spus liderul sindical. 
In prezent, in cadrul ArcelorMittal Hunedoara mai lucreaza circa 670 de angajati. AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1135 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006225 (s)