News Flash:

Negocieri la Ministerul Muncii pentru salariile personalului administrativ din spitale

5 Septembrie 2016
985 Vizualizari | 0 Comentarii
salariu marit
Federatia Sanitas poarta negocieri cu Ministerul Muncii pe marginea salariilor personalului tehnic administrativ din spitale si ale angajatilor din directiile de sanatate publica.
"Este o nemultumire generalizata, vine pe fondul celor noua luni de negocieri, in care am descoperit cateva lucruri cu care nu suntem de acord. In primul rand, diferentele foarte mari intre aceleasi tipuri de profesii in spitalele neclinice si spitalele clinice, diferente foarte mari intre nivelul de pregatire de postliceala si studii superioare, excluderea in totalitate a personalului tehnic administrativ din spitale si a colegilor nostri din DSP, aici am in vedere functionarii publici si cei din crese. Saptamana trecuta a aparut ordonanta 43 prin care, dintr-o data, s-au gasit resursele financiare necesare pentru a asigura o crestere salariala pentru personalul tehnic din ministere. Asta dupa ce la intalnirile cu ministrii Muncii si Sanatatii de acum 2 saptamani de la Guvern, ni s-a spus foarte clar ca nu sunt bani si ca se va interveni pe legea de salarizare de la 1 septembrie. Suntem in data de 5 si deocamdata nu am primit nicio invitatie", a declarat Marius Sepi, reprezentant al Federatiei Sanitas.
Marius Sepi a precizat ca Sanitas ia in calcul greva generala daca nu se va gasi o solutie.
"Pregatim o greva generala adevarata in sistemul de sanatate si de asistenta sociala. Nu mi se pare normal ca in aceeasi profesie sa asistam la diferente sociale de peste 800 de lei, in spitalele clinice si neclinice. De asemenea, diferenta de venit intre colegii cu studii posticeale si cei cu studii universitare este si de 1.200 lei", a spus Marius Sepi.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1166 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004555 (s)