News Flash:

NATO a infiintat un "telefon rosu" cu armata rusa pentru prima data dupa Razboiul Rece

3 Mai 2015
970 Vizualizari | 0 Comentarii
nato

"NATO şi autorităţile militare din Rusia menţin legături de comunicare. Comandantul Suprem NATO pentru Europa şi preşedintele Comitetului Militar NATO au primit permisiunea de a-i contacta pe colegii lor ruşi", au declarat surse de la Alianţa Nord-Atlantică citate de FAZ.

Canalele de comunicaţie sunt în continuare deschise şi este necesar să fie testate în mod regulat, a adăugat sursa citată.

Contactată de ziar, Alianţa Nord-Atlantică nu a precizat când a fost activat sistemul.

Însă o sursă din cadrul unei delegaţii naţionale a declarat pentru FAZ că partea rusă a primit deja numerele de telefon.

Operaţiunea a fost clasată "secretă", adaugă publicaţia.

Ea are la bază o iniţiativă a ministrului german de Externe Frank-Walter Steinmeier (SPD), care a sugerat, în decembrie, reintroducerea unui serviciu pentru urgenţe, având în vedere tensiunile legate de conflictul din Ucraina.

Moscova şi-a intensificat în ultima perioadă zborurile unor bombardiere cu rază lungă de acţiune, care pot fi înarmate nuclear. Piloţii NATO au efectuat numai anul trecut 400 de misiuni de interceptare a unor avioane militare ruseşti, în apropierea spaţiului aerian al Alianţei Nord-Atlantice, care zburau cu transpondorul oprit şi/sau fără să comunice planuri de zbor controlorilor de trafic aerian.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1192 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005303 (s)