News Flash:

Muzeul Satului Banatean va gazdui Festivalul condeierilor plugari

4 Septembrie 2014
1202 Vizualizari | 0 Comentarii
Festivalul condeierilor plugari
La Muzeul Satului Banatean, si nu numai, are loc, la acest sfarsit de saptamana, un festival care pune in prim plan un fenomen unic in Europa, cel al condeierilor plugari. Astfel, in 6 si 7 septembrie sunteti asteptati la cea de-a opta editie a festivalului ce are loc la muzeul de la Padurea Verde – sambata, iar duminica la Biled.
„In nicio alta tara europeana nu exista o astfel de miscare. Tezaurul viu, venit din Oravita, inca dinainte de Unire, cu tarani publicisti, condeieri plugari, coristi, dirijori, compozitori plugari si tarani inventatori, se mai regaseste si astazi in cadrul Fenomenului pe care incercam sa-l punem in valoare si sa-l facem cunoscut printr-un proiect de cercetare si dezvoltare initiat de Muzeul Satului Banatean Timisoara. In acest sens, incepand cu anul 2007, anual, la Muzeu este organizat Festivalul condeierilor plugari. Anul acesta va asteptam la cea de-a VIII-a editie, in 6 si 7 septembrie”, transmit reprezentantii Muzeul Satului Banatean.
Sambata, 6 septembrie, festivalul incepe la ora 10:00, la Muzeul Satului Banatean Timisoara, iar in program sunt cuprinse: sezatoare populara, lansari de carte, expozitii. Participa creatori populari din toata tara si condeieri plugari din Banatul istoric, zonele etnografice fiind evidentiate prin frumoasele costume populare.
Duminica, 7 septembrie, sarbatoarea continua in comuna timiseana Biled, unde va avea loc o intalnire cu fiii satului. De asemenea, va avea loc si un spectacol etno-folcloric si vor fi inmanate premii si diplome. Vor participa solistii vocali: Maria Tudor, Ion Bosioc, V. Tipa, Marius Matei precum si tinerii solisti: Mihaela Tirica, Serban Vlad, Dudea Daniela. In program se regasesc si momente vesele cu Dan Liut, scrie tion.ro.
Festivalul este organizat de Consiliul Judetean Timis, Muzeul Satului Banatean Timisoara si Primaria Biled, iar coordonatorii proiectului sunt: Dr. etnolog Maria Mandroane si Prof. Daniel Borlovan.

padurea verde
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1260 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006765 (s)