News Flash:

Murim si lasam totul. Luam doar bogata inimii cu care i-am iubit pe oameni

18 Iunie 2018
1012 Vizualizari | 0 Comentarii
bogatie

Am invatat ca cel mai mare expert intr-o problema este chiar cel care are problema respectiva. Schimbarea autentica tine de o viziune personala a vindecarii. Viata este o suma de experiente pe care nu este nevoie sa le impartim mereu in bune sau rele. Oamenii dezvolta structuri mentale stabile, care ii urmaresc toata viata si le provoaca suferinta in mod repetitiv si se obisnuiesc sa „puna raul inainte”. Apoi el va trai din energia ta. Sa minimalizezi reusitele si sa te agati de cel mai mic detaliu nereusit pentru a fi trist si anxios este o cale sigura spre depresie.

Gunoiul emotional vine din programele de autosabotaj: evitare, amanare, critica, comparatii, cognitii disfunctionale, sentimente de inferioritate, rusine, vinovatie etc. Gresim pentru a invata cum sa nu mai gresim. Ultimatum-urile nu ajuta, nici etichetarile. Fiecare experimenteaza altceva si e nevoie de rabdare pentru a astepta pe celalalt, la fel cum delicat asteapta Hristos.

Pui o lalea galbena intr-o calimara de cerneala si petalele vor deveni mov. O minte sanatoasa este o minte care te calauzeste, nu una care te invinovateste si te condamna. Sa ne intarim in nadejde! Nu exista nicio greseala pe care Dumnezeu sa nu o poata ierta. Problema este ca noi pe noi nu reusim sa ne iertam si ne condamnam iar si iar. Umorul si iubirea sunt doua forte vindecatoare foarte puternice. Pielea este infometata de iubire, de atingeri. Ce ai facut astazi pentru sufletul tau? Dar pentru trupul tau? Fericirea nu se poate cumpara. Din fericire! Ea vine din interior. Cum sunt este mai important decat ce am. Murim si lasam totul. Luam doar bogatia inimii cu care i-am iubit pe oameni.
Ieromonah Hrisostom Filipescu

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1480 (s) | 43 queries | Mysql time :0.008250 (s)