News Flash:

Motivarea arestarii lui Dan Diaconescu

23 Iunie 2015
1339 Vizualizari | 0 Comentarii
dan diaconescu
Dan Diaconescu avea un telefon special pentru discutiile in care santaja diverse persoane si le cerea mita, folosind un limbaj codificat, precum ”plasme”, se arata in motivarea deciziei de condamnare a acestuia la cinci ani si sase luni de inchisoare, pentru santajarea unui fost primar.
In motivarea deciziei Curtii de Apel Bucuresti, din 4 martie, de condamnare a fondatorului postului de televiziune OTV, Dan Diaconescu, la cinci ani si jumatate de inchisoare, este descris in detaliu mecanismul prin care era santajat fostul primar al comunei aradene Zarand Ion Mot si i se cerea mita, fiind amenintat ca altfel vor fi difuzate pe postul de televiziune materiale compromitatoare despre el, in conditiile in care existau informatii ca desfasoara operatiuni ilicite cu terenuri agricole.
Conform declaratiilor unuia dintre inculpatii din dosar, Dan Diaconescu avea ”si un alt numar de telefon decat cel asa-zis public” - ”telefonul de speriat” -, pe care il cunosteau doar ”initiatii”, respectiv ”cei aflati in camarila personala a «domnului presedinte».
”Cata vreme la «telefonul public», domnul presedinte nu prea raspunde, la cel «de speriat», in schimb, raspunde intotdeauna”, mentiona unul dintre inculpati in declaratiile date in fata anchetatorilor.
In motivarea deciziei de condamnare a lui Dan Diaconescu, magistratii noteaza ca era folosit un limbaj codificat pentru mita ceruta primarului din Zarand.
Astfel, in discutiile telefonice dintre inculpati era folosit termenul ”televizoare”, reprezentand terenurile agricole ale lui Mot, pe care acesta era dispus sa le cedeze in contul banilor ceruti, dar pentru care Dan Diaconescu ”manifesta cel mai redus interes”, ”fiind evident ca ar prefera solutia baneasca”.
Magistratii noteaza ”interesul deosebit” al lui Dan Diaconescu pentru ”plasme”, asa cum era numita mita in bani, si mai ales pentru ”plasmele Panasonic” - suma de bani totala care trebuia data de catre fostul primar.
Dan Diaconescu, fondatorul postului de televiziune OTV si al Partidului Poporului-Dan Diaconescu, a fost condamnat definitiv, in 4 martie, de Curtea de Apel Bucuresti, la cinci ani si sase luni de inchisoare cu executare, pentru santajarea lui Ion Mot, fost primar al comunei aradene Zarand, precum si a omului de afaceri Paul Petru Tardea.
Curtea de Apel Bucuresti a decis, pe langa condamnarea la inchisoare cu executare a fondatorului PPDD, si interzicerea desfasurarii de catre acesta a oricarei activitati in presa scrisa sau audio-video, ca pedeapsa complementara, pe o perioada de cinci ani dupa executarea pedepsei. Magistratii au decis ca, in cazul fondatorului OTV, sa fie scazuta din pedeapsa perioada in care a fost retinut si arestat preventiv, respectiv intre 22 si 25 iunie 2010.
In acelasi dosar a fost condamnat si Doru Parv, fost realizator de programe la OTV, la o pedeapsa de patru ani de inchisoare cu executare, el neavand dreptul de a desfasura vreo activitate in presa scrisa sau audio-video, pe o perioada de cinci ani dupa ce iese din inchisoare. Mediafax.ro

mita
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1159 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006201 (s)