News Flash:

Monica Macovei vrea revizuirea deciziei din dosarul cu Sova

18 Septembrie 2015
1559 Vizualizari | 0 Comentarii
monica macovei
Monica Macovei spune ca va cere in instanta revizuirea deciziei din dosarul pe care Dan Sova i l-a intentat in 2009, precizand ca solicitarea va avea la baza un act folosit de Dan Sova in instanta, despre care procurorii DNA care l-au trimis in judecata sustin ca a fost falsificat.
"Informatiile aparute in presa despre falsificarea actelor pe care Sova le-a depus in instanta in procesul cu mine arata micimea morala a acestui personaj politic, un «jurist», care mai este si senator, dispus sa incalce legea si sa minta judecatorii", sustine Macovei, intr-o declaratie de presa.
Europarlamentarul mentioneaza ca va informa CEDO, unde a depus o plangere dupa ce a pierdut procesul pe care i l-a intentat Dan Sova, "despre faptul ca a depus acte false in instanta".
"Voi cere in Romania, imediat ce apare o decizie a judecatorilor in dosarul Ponta&Sova, deschiderea unui proces de revizuire, pe baza acestor noi informatii si a actelor depuse de Sova, despre care procurorii sustin ca au fost falsificate. Minciunile si ilegalitatile lui Sova nu pot ramane nepedepsite", adauga Monica Macovei.
Unul din cele 11 procese verbale pe care, potrivit procurorilor DNA, Dan Sova le-a falsificat pentru a le prezenta in apararea sa in dosarul Turceni-Rovinari a fost folosit in procesul pe care acesta l-a intentat in 2009 Monicai Macovei pentru calomnie.
Dan Sova a fost trimis in judecata, joi, de procurorii DNA, in legatura cu contractele incheiate de casa de avocatura Sova si Asociatii cu complexurile Turceni si Rovinari.
Potrivit rechizitoriului DNA, Sova ar fi falsificat 11 procese verbale ale Adunarii Generale a Asociatilor SCA Sova si Asociatii.
"In ordine cronologica, primul proces-verbal datat 19.12.2005 semnat de Sova Dan-Coman si (…) impunea o regula in cadrul SCA „Sova si Asociatii” in sensul ca incepand cu 01.01.2006 fiecare client cu care societatea are sau va avea incheiat un contract de asistenta juridica pentru consultanta lunara va fi coordonat de un avocat partener sau colaborator care va fi stabilit printr-un proces-verbal al Adunarii Generale a Asociatilor „Sova si Asociatii”, respectivul avocat fiind denumit avocat coordonator de client. Un al doilea proces-verbal datat 15.01.2007 vizeaza hotararea adunarii generale in sensul ca datorita plecarilor dese in strainatate ale inculpatului Sova Dan-Coman a fost imputernicit (…) sa semneze si sa negocieze contracte de asistenta juridica. Din declaratiile (…) si (…),(…) rezulta faptul ca acestia au semnat acele procese verbale in perioada 2010 - 2011 pe fondul scandalului mediatic aparut in presa in legatura cu contractele de asistenta juridica incheiate de societatea de avocati cu cele doua complexuri energetice. De asemenea (…) ca nu au avut loc niciodata adunarile generale atestate prin procesele verbale respectiveale Adunarii Generale a Asociatilor SCA Sova si Asociatii", se arata in rechizitoriu.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1147 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005247 (s)