News Flash:

Monica Iacob Ridzi cere sa fie gratiata, invocand starea de sanatate si situatia copiilor

28 Mai 2015
1168 Vizualizari | 0 Comentarii
monica iacob
Sotul Monicai Iacob Ridzi, Tiberiu Iacob Ridzi, a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, ca a depus o cerere de gratiere in numele fostului ministru, document in care au fost invocate atat starea de sanatate a acesteia, cat si situatia celor doi copii ai cuplului.
Tiberiu Iacob Ridzi a precizat ca a depus cererea de gratiere joi, aceasta fiind bazata pe doua considerente - unul umanitar si unul medical.
Mai exact, Monica Iacob Ridzi a invocat in cererea de a parasi Spitalul Penitenciar Jilava faptul ca are doi copii, respectiv o fetita de un an si sapte luni si un baiat in varsta de cinci ani. In acest sens, fostul demnitar a depus documente legate de starea de sanatate a celor doi, dar si acte privind sanatatea parintilor si a socrilor ei.
De asemenea, in susutinerea cererii de gratiere, fostul ministru a depus mai multe documente, intre care si o dovada ca sufera de o boala hematologica, iar din cauza imunitatii scazute, orice infectie pe care ar putea sa o ia in penitenciar i-ar putea fi fatala.
Sotul Monicai Iacob Ridzi a adaugat, referitor la faptul ca presedintele Klaus Iohannis a afirmat ca nu va gratia niciodata politicieni corupti, ca fostul ministrul "nu a fost condamnata pentru fapte de coruptie, iar prejudiciul a fost recuperat din sechestrul pus pe averea familiei".
"Abuzul in serviciu este asimilat faptelor de coruptie. Nu a fost condamnata pentru ca ar fi dat sau ar fi primit bani pe nedrept. E o diferenta de nuanta. As face o paralela si as spune ca nu este acelasi lucru sa comiti infractiunea de crima cu premediare si cea de ucidere din culpa", a conchis Tiberiu Iacob Ridzi.
Administratia prezidentiala a confirmat, pentru MEDIAFAXA, ca cereea de gratiere a fost inregistrata joi, in jurul orei 12.30, potrivit sefei Departamentului de comunicare, Daniela Barsan.
Potrivit legii, gratierea este masura de clementa ce consta in inlaturarea, totala sau partiala, a executarii pedepsei aplicate de instanta ori in comutarea acesteia in una mai usoara.
Gratierea poate fi acordata individual, prin decret al presedintelui Romaniei, sau colectiv, de catre Parlament, prin lege organica, conform Constitutiei.
In prezent, pe rolul Tribunalului Ilfov se afla un dosar prin care Monica Iacob Ridzi cere sa-i fie admisa cererea de intrerupere a executarii pedepsei de cinci ani de inchisoare, la care a fost condamnatata pentru abuz in serviciu privind manifestarile organizate in 2009 de Ziua Tineretului.
Fostul ministru Monica Iacob Ridzi solicita sa fie intrerupta executarea pedepsei pentru ca sufera de numeroase afectiuni medicale, printre care trombofilie si leuconeutropenie.
Imediat dupa ce a fost incarcerata, Ridzi a reclamat conditiile in care stau detinutii, spunand ca sistemul medical din inchisori nu este bine gandit si ca pentru un om bolnav ca ea condamnarea la inchisoare este condamnare la moarte. Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1131 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004589 (s)