News Flash:

Momentul in care erupe un vulcan in Japonia – VIDEO

29 Mai 2015
1128 Vizualizari | 0 Comentarii
vulcan eruptie
Peste 100 de oameni au fost evacuati, vineri, de pe o insula din sudul Japoniei, dupa ce un vulcan a erupt cu putere, fara sa provoace victime sau pagube materiale insemnate.
Eruptia de pe Muntele Shindake, localizat pe insula Kuchinoerabu din sudul tarii, a fost surprinsa in direct camerele de luat vederi ale Agentiei Nationale de Meteorologie din Japonia.
Imaginile surprind atat momentul in care se produce explozia propriu-zisa, cat si ridicarea in aer a coloanelor groase de cenusa, aruncate pana la o altitudine de 9.000 de metri.
Potrivit The Guardian, agentia japoneza de meteorologie a ridicat gradul de alerta la cinci – cea mai ridicata valoare – si a ordonat evacuarea de urgenta a celor circa 140 de locuitori ai insulei.
Rezidentii acestei insule de mici dimensuni, localizata la circa 80 km sud-vest de insula Kyushu, traiesc sub amenintarea vulcanului Shindake inca din August 2014, cand a erupt pentru prima data din 1980.
Eruptia de pe Muntele Shindake are loc la aproape opt luni dupa ce Muntele Ontake, cu o inaltime de peste 3.000 de metri, a erupt brusc, iar 60 de persoane si-au pierdut viata dupa ce au fost surprinse in zona eruptia vulcanica. Catastrofa a fost una dintre cele mai mari inregistrate in Japonia dupa sfarsitul razboiului. Mediafax.ro

Galerie Video