News Flash:

Mocanita, simbol al Tarii Motilor, si-a reluat cursele regulate pentru turisti

10 Iulie 2016
1037 Vizualizari | 0 Comentarii
mocanita1
Mocanita, unul dintre principalele simboluri ale Tarii Motilor, si-a reluat, sambata, cursele regulate pentru turisti, pe traseul Abrud – Campeni si retur, acestea urmand sa se desfasoare in fiecare weekend pana in 11 septembrie.
Presedintele Asociatiei pentru Pastrarea Liniilor Ferate Inguste din Romania, Georg Hocevar, a declarat, corespondentului MEDIADAX, ca Mocanita circula cu o viteza de maxim 15 kilometri la ora, are trei vagoane, fiecare cu cate 18 locuri, iar peste doua saptamani se va finaliza constructia celui de-al patrulea vagon, care are 20 de locuri.
Trenul de linie ingusta va face, in fiecare sambata si duminica, curse pe ruta Abrud – Campeni atunci cand se vor aduna cel putin 20 de persoane, aceasta urmand sa porneasca din gara Abrud la orele 10.00, 13.00 si 16.00. Pretul pentru o cursa este de 25 de lei, pentru adulti, respectiv 15 lei pentru copii. La prima cursa au calatorit 20 de persoane.
In acest an, Mocanita a mai circulat trei zile de Pasti si trei zile de Rusalii, iar sezonul trecut, circa 17.000 de persoane au calatorit cu ea in Muntii Apuseni, potrivit lui Georg Hocevar.
uristii pot admira timp de peste doua ore frumusetea zonei situata de-a lungul vaii Abrudului, pe o distanta de aproximativ 11 kilometri, cu localitatile Abrud, Gura Rosiei, Carpinis si Campeni.
Aceasta portiune de drum este doar o mica parte din fostul traseu al Mocanitei – unul foarte spectaculos de-a lungul vaii Ariesului – care se intindea pe o distanta de aproximativ 94 de kilometri, intre Turda si Abrud, inaugurat in anul 1912 si care a functionat 85 de ani, pana in 1997.
In Romania, termenul "Mocanita” a fost consacrat pentru trenurile cu aburi care circulau in tara, in regiunile de munte, pe ecartament ingust de 760 milimetri.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1256 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007014 (s)