News Flash:

Mobilizare fara precedent in Timis pentru primirea refugiatilor

22 Septembrie 2015
1173 Vizualizari | 0 Comentarii
imigranti2 1
Primaria comunei timisene Moravita a pus la dispozitia autoritatilor cele 7 hectare de teren pentru a fi transformate in spatiu de campare pentru actiunile de simulare efectuate in zona, in cadrul exercitiului de verificare a capacitatii operationale de raspuns al autoritatilor romane la situatia inregistrata in statele din vecinatate, in contexul crizei imigrantilor.
Pajistea, aproape arsa de dogoarea secetei din aceasta vara, a fost tunsa si curatata pana la pamant de primarie, la solicitarea celor de la ISU. La sfarsitul saptamanii trecute, aici au ajuns camioane cu corturi mari, corturi care ar putea adaposti imigranti.
Cat priveste alimentarea cu energie electrica a campusului pregatit pentru refugiati, la circa 200 de metri exista un saivan de unde se poate face usor un racord.
„Atata stim si noi de la ISU, ca au o simulare. Nu stim daca (doar, n.r.) saptamana aceasta. Noi am facut tot ceea ce a trebuit, am pus spatiul la dispozitie. Avem 7 ha de pasune. Am pregatit inainte terenul, primaria a tuns iarba, iar duminica au montat toate corturile. Am inteles ca sunt 60 de corturi; au pus bucatarie, sala de mese, au adus toalete ecologice, cabine de dusuri. Azi (luni, n.r.) am inteles ca vine telefonia sa traga cablul”, a declarat, pentru AGERPRES, viceprimarul comunei Moravita, Francisc Hopitean.
La circa 150 de metri de zona exercitiului de simulare trece raul Moravita. Daca traversezi podul dincolo de rau, la nici 50 de metri, dai de primele case ale localnicilor. Sunt ocupati, fiecare in gospodaria lui, cu treburile casnice si nu sunt perturbati de ceea ce se intampla langa ei.
„Lumea e linistita, noi zicem ca nici nu vor veni aici. Lumea e linistita, ce sa aiba cu ei? Nu e agitatie. Vezi la televizor femei, copii batuti si maltratati”, adauga viceprimarul.
Duminica, paturile nu erau inca montate in corturi, dar viceprimarul crede ca pe parcursul zilei de luni vor fi aduse si paturile si toate utilitatile necesare.
„Ni s-au mai cerut cateva scaune si mese unde sa stea de vorba cu ei. Daca mai au nevoie, vom pietrui si drumul, de la sosea pana la corturi”, mai spune Francisc Hopitean.
Autoritatea locala poate pune la dispozitie si patru camine culturale.
„Avem la dispozitie patru camine culturale care au toate utilitatile, inclusiv caldura, gaz daca vor sa faca mancare, tot ce trebuie. Acestea sunt: unul in Moravita si cate unul in Stamora Germana, Dejan si Gaiu Mic, sate apartinatoare de comuna Moravita. Fiecare camin are o capacitate in jur de 200 de paturi”, detaliaza viceprimarul Francisc Hopitean.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1239 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004905 (s)