News Flash:

Mitropolitul Banatului a tinut Sfanta Liturghie la Manastirea Romanesti, de sarbatoarea Izvorului Tamaduirii

9 Mai 2016
936 Vizualizari | 0 Comentarii
IPS Ioan Selejan
Inaltpreasfintitul Parinte Mitropolit Ioan a fost intampinat de soborul slujitor la intrarea in Sfanta Manastire Izvorul Miron, si de oficialitati locale, de obstea de maici a asezamantului monahal, in frunte cu stareta manastirii, monahia Harisa Cruceanu, precum si de un numar mare de credinciosi veniti din toate partile Fagetului si Lugojului.
Sfanta si Dumnezeiasca Liturghie a fost savarsita vineri, 6 mai, in paraclisul de vara al manastirii de catre Inaltpreasfintitul Parinte Ioan, Arhiepiscopul Timisoarei si Mitropolitul Banatului, alaturi de un sobor de preoti si diaconi, alcatuit din clerici de la Centrul Eparhial, protopopi, monahi si preoti de la parohiile invecinate. Raspunsurile liturgice au fost date de grupul bizantin Sfantul Ierarh Nicolae al Facultatii de Teologie din Timisoara, condus de diac. dr. Ion-Alexandru Ardereanu. La finalul Sfintei Liturghii, Mitropolitul Banatului a adresat celor prezenti un cuvant duhovnicesc, in care a prezentat invataturile din pericoapa evanghelica a sarbatorii, scrie tion.ro.
Apoi a fost oficiata slujba Aghiasmei mici, ce a avut loc la bazinul cu apa semi-termala din incinta manastirii. Cu acest prilej au fost binecuvantati toti credinciosii prezenti, care s-au bucurat de apa sfintita, plina de harul lui Dumnezeu, cinstindu-o astfel pe Maica Domnului.

soborul
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1108 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004558 (s)