News Flash:

„Misterele Greciei Antice” pot fi descifrate la Iulius Mall Timisoara! S-a deschis expozitia interactiva in care copiii exploreaza istoria, intr-o atmosfera aparte

21 Septembrie 2016
1303 Vizualizari | 0 Comentarii
MISTERELE GRECIEI ANTICE 2
Arhitectura, teatrul, stiinta, arta, mestesugurile, zeii si eroii Greciei Antice isi dezvaluie secretele in fata privitorului, intr-un mod aparte, la Iulius Mall Timisoara. Amplasata la etaj, langa locul de joaca, expozitia se adreseaza copiilor cu varste cuprinse intre 6 si 14 ani.
Intrarea in expozitia interactiva se face printr-un portal sustinut de cariatide, prilej pentru cei mici sa afle despre elementele arhitectonice specifice civilizatiei elene. Copiii ajung, apoi, intr-un amfiteatru, unde se costumeaza, poarta masti la fel ca actorii din Antichitate si interpreteaza fragmente scurte din piesele unor autori clasici greci. Labirintul Minotaurului, Calul Troian si un car de lupta sunt elemente care ii ghideaza pe vizitatori in descifrarea legendelor zeilor si eroilor Antichitatii.
  
Expozitia interactiva „Misterele Greciei Antice” include ateliere unde copiii se familiarizeaza cu alfabetul grecesc, creaza monede dupa modelul celor folosite in acele timpuri, mesteresc bijuterii specifice perioadei si descopera in practica unele dintre cele mai cunoscute principii stiintifice formulate in Antichitate. Tainele constelatiilor li se dezvaluie pasionatilor de astronomie in Planetarium, unde, cu lanterne fluorescente, se poate vedea cerul exact asa cum il observau grecii antici.  
Expozitia „Misterele Greciei Antice” poate fi vizitata zilnic, in intervalul orar 10.00 – 20.00, pana in data de 2 decembrie 2016. Biletele pot fi achizitionate la intrarea in expozitie, iar programarile pentru grupuri se fac la numarul de telefon 0760/241.115 sau direct la intrare.

Galerie Foto

MISTERELE_GRECIEI_ANTICE_3_
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1252 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004667 (s)