News Flash:

Mircea Cartarescu a primit Marele Premiu Gregor von Rezzori al Festival degli Scrittori din Florenta

9 Iunie 2016
1167 Vizualizari | 0 Comentarii
cartarescu
Scriitorul Mircea Cartarescu a castigat Marele Premiu Gregor von Rezzori al Festival degli Scrittori din Florenta, ceremonia de decernare a prestigiosului premiu literar acordat pentru cea mai buna carte de fictiune straina tradusa in limba italiana ,avand loc, miercuri, la ora 18:30, la Palazzo Vecchio.
In cadrul celei de-a zecea editii a Festivalului Scriitorilor de la Florenta, Italia, desfisurat intre 6-8 iunie (Il Festival degli Scrittori, X Edizione del Premio Gregor von Rezzori, Giugno 6-8, 2016, Firenze), Marele Premiu "Gregor von Rezzori" pentru cea mai buna fictiune straina i-a fost acordat scriitorului roman Mircea Cartarescu, pentru volumul ”Corpul” din trilogia ”Orbitor” („Abbacinante. Il corpo” (Blinding) - Voland - Traduzione di Bruno Mazzoni), a anuntat scriitoarea si sotia lui Mircea Cartarescu, Ioana Nicolaie pe pagina sa de Facebook.
Aceasta a detaliat atmosfera, dar si tensiunea momentului anuntarii castigatorului, exprimand cand va fi lansata in librarii ultima parte a trilogiei „Orbitor”: „Festivitatea de decernare a Premiului Gregor von Rezzori a avut loc in Salone dei Cinquecento din Palazzo Vecchio. Cum toti cei cinci finalisti erau socotiti invingatori in felul lor nu mai ramanea decat stabilirea marelui castigator. Juriul prezidat de Ernesto Ferrero a pastrat pana in ultimul moment secretul: nimeni nu a stiut dinainte invingatorul. Nici jurnalistii, nici apropiatii, nici nominalizatii. Argumentul pentru alegerea lui Mircea Cartarescu a concentrat multe cuvinte mari, mult entuziasm, multe nuante. In italiana sint publicate noua titluri ale autorului, dar cel care a primit premiul este volumul al doilea al trilogiei "Orbitor". Ultima parte, "Aripa dreapta", va intra zilele urmatoare in librarii. Felicitari lui Bruno Mazzoni care a tradus aceste mii de pagini si felicitari si Editurii Voland care a inceput sa publice acum vreo cincisprezece ani un autor roman de pe urma caruia nu castiga nimic.”, a precizat Ioana Nicolaie pe Facebook.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1109 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004962 (s)