News Flash:

Mircea Basescu ramane in arest la domiciliu, dar poate merge la serviciu doua zile pe saptamana

14 Ianuarie 2015
1178 Vizualizari | 0 Comentarii
Mircea Basescu ramane in arest la domiciliu, insa are permisiunea sa mearga la serviciu, la firma unde este administrator, doua zile pe saptamana, cate trei ore pe zi, a decis, miercuri, Tribunalul Constanta.
In data de 9 ianuarie, Mircea Basescu si Marian Capatana au solicitat la Tribunalul Constanta revocarea masurii arestului la domiciliu, respectiv inlocuirea arestului la domiciliu cu masura controlului judiciar, instanta amanand pronuntarea pana pe 14 ianuarie.
Miercuri, Tribunalul Constanta a decis ca Mircea Basescu sa ramana in arest la domiciliu, dar i-a permis sa mearga la lucru doua zile saptamanal, cate trei ori pe zi.
Magistratii au admis in parte cererea formulata de Mircea Basescu permitandu-i acestuia sa paraseasca imobilul in care locuieste in zilele de luni si miercuri ale fiecarei saptamani, intre orele 12:00-15:00, pentru a se prezenta la sediul firmei unde are calitatea de administrator.
Instanta a admis si cererea lui Marian Capatana de a parasi imobilul pe data de 15 ianuarie pentru a merge la Spitalul Floreasca, intre orele 12:00-16:00, pentru un consult la Sectia de Cardiologie.
Tribunalul Constanta a respins, insa, cererile de revocare a masurii preventive si de inlocuire a arestului la domiciliu cu controlul judiciar, constatand, totodata, legalitatea si temeinicia masurii preventive a arestului la domiciliu fata de Mircea Basescu si Marian Capatana.
Masura arestului la domiciliu in cazul celor doi urmeasca sa mai fie verificata pana la data de 15 martie.
In 26 noiembrie 2014, Curtea de Apel Constanta a decis ca Mircea Basescu, care se afla in arest preventiv din 20 iunie 2014, sa fie judecat in arest la domiciliu, aceeasi decizie fiind luata si in cazul lui Marian Capatana.
Mircea Basescu si Marian Capatana au facut mai multe solicitari pentru a fi judecati sub control judiciar sau in arest la domiciliu, de fiecare data cererile acestora fiind respinse de instanta.
Ultima data, Mircea Basescu si Marian Capatana au cerut eliberarea din arest preventiv in 14 noiembrie 2014, cand a avut loc primul termen pe fond in acest dosar si cand cei doi au dat declaratii contradictorii in fata instantei. Tribunalul Constanta le-a respins solicitarile si a constatat legalitatea masurii de arestare preventiva, decizia fiind atacata la Curtea de Apel Constanta.
Mircea Basescu este judecat, alaturi de Marian Capatana, in dosarul privind mita pe care ar fi primit-o de la familia lui Bercea Mondial. Cei doi au fost arestati preventiv dupa ce familia lui Bercea Mondial a facut publice inregistrari facute pe ascuns de fiul acestuia, ce ar proba traficul de influenta de care este acuzat fratele presedintelui.
Potrivit procurorilor, la inceputul anului 2011, dupa ce fata de Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, s-a luat masura arestarii preventive de catre Tribunalul Olt, fiul acestuia, Florin Anghel, i-ar fi remis lui Mircea Basescu suma de 250.000 de euro, prin intermediul lui Marian Capatana, in schimbul promisiunii ca fratele presedintelui va interveni pe langa magistratii investiti cu solutionarea dosarului in care Bercea era judecat pentru tentativa de omor, respectiv ca si-a injunghiat un nepot, dar si pentru alte cereri incidente in acea cauza. Ulterior, pentru ca Bercea Mondial nu a fost pus in libertate, Florin Anghel i-ar fi dat lui Marian Capatana si suma de 350.000 de euro, in acelasi scop.
Anchetatorii sustin ca din suma totala de 600.000 de euro pe care Florin Anghel i-ar fi dat-o lui Marian Capatana, Mircea Basescu ar fi primit 250.000 de euro. Marian Capatana este acuzat ca si-a insusit suma de 350.000 de euro din totalul de 600.000 de euro primiti de la Florin Anghel, pentru ca ar fi mijlocit remiterea banilor.
Pe de alta parte, in urma unei plangeri facute de Mircea Basescu, ginerele lui Bercea Mondial, Marius Constantin, a fost trimis in judecata pentru santaj cu circumstante agravante, in stare de recidiva, in timp ce fiica interlopului, Izaura Anghel, si fratele ei minor, Grinica Ion Anghel, au fost deferiti justitiei pentru santaj cu circumstante agravante.
In acelasi dosar a fost trimis in judecata si Florin Anghel, fiul cel mare al lui Bercea Mondial, pentru trei infractiuni concurente de santaj, dintre care una in stare de recidiva, in timp ce mama acestuia, Fanica Anghel, a fost deferita justitiei pentru santaj.
Tot Tribunalul Constanta judeca si acest dosar, in care fratele presedintelui apare ca parte vatamata si in care inculpati sunt cei cinci membri ai familiei lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial - sotia acestuia, Fanica Anghel, cei doi fii si fiica, Florin, Grinica Ion si Izaura Anghel si concubinul acesteia din urma, Marius Constantin, acuzati de santajarea lui Mircea Basescu. Mediafax.ro

mircea basescu tribunalul constanta
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1369 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005450 (s)