News Flash:

Mircea Basescu poate fi judecat sub control judiciar

18 Iunie 2015
1084 Vizualizari | 0 Comentarii
mircea basescu arest
Mircea Basescu poate fi judecat sub control judiciar in dosarul privind banii pe care i-ar fi primit de la familia lui Sandu Anghel, a decis Tribunalul Constanta, dupa ce acesta ceruse inlocuirea arestului la domiciliu, hotararea nefiind definitiva.
Mircea Basescu si Marian Capatana au cerut, la termenul de miercuri de la Tribunalul Constanta din dosarul in care sunt judecati pentru trafic de influenta, respectiv complicitate la trafic de influenta, inlocuirea arestului la domiciliu cu controlul judiciar.
Instanta a admis, joi, aceste solicitari, dar decizia nu este definitiva si poate fi atacata la Curtea de Apel Constanta.
Mircea Basescu si Marian Capatana au mers, miercuri, la Tribunalul Constanta, unde a avut loc un nou termen in dosarul in care acestia sunt judecati pentru trafic de influenta, respectiv complicitate la trafic de influenta.
Avocatul lui Mircea Basescu, Constantin Gudu, a cerut instantei sa constate incetarea de drept a arestului la domiciliu in cazul clientului sau, iar in cazul in care acest lucru nu se va intampla, el a solicitat inlocuirea arestului la domiciliu cu controlul judiciar.
"Am solicitat instantei sa constate incetarea de drept a masurii preventive a arestului la domiciliu raportandu-ne la decizia Curtii Constitutionale 361 publicata vineri. Decizia Curtii Constitutionale vizeaza neconstitutionalitatea textului 222 din Codul de Procedura Penala care nu prevede o durata maxima a arestului la domiciliu asa cum celelalte masuri preventive prevad. In raportare la acest aspect si parerea noastra este ca la momentul de fata s-ar impune incetarea de drept. In masura in care instanta va aprecia, am cerut si inlocuirea cu controlul judiciar, masura oportuna la acest moment. In subsidiar am cerut inlocuirea arestului la domiciliu cu controlul judiciar. Instanta a ramas in pronuntare", declara avocatul Constantin Gudu. Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1152 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007279 (s)