News Flash:

Mircea Basescu a fost condamnat definitiv la patru ani de inchisoare cu executare

16 Iunie 2016
2539 Vizualizari | 5 Comentarii
mircea base
Mircea Basescu a fost condamnat, joi, la patru ani de inchisoare cu executare pentru trafic de influenta, in dosarul in care a fost acuzat ca ar fi primit 600.000 de euro mita de la familia lui Sandu Anghel, decizia Curtii de Apel Constanta fiind definitiva, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Magistratii Curtii de Apel Constanta l-au condamnat pe Mircea Basescu, fratele fostului presedinte al Romaniei Traian Basescu, la patru ani de inchisoare cu executare pentru trafic de influenta, in dosarul in care acesta a fost acuzat ca ar fi primit 600.000 de euro mita de la familia lui Sandu Anghel.
Decizia este definitiva astfel ca Mircea Basescu trebuie sa se predea de indata pentru incarcerare.
Judecatorii au mentinut, in acelasi dosar, decizia Tribunalului Constanta in cazul lui Marian Capatana si l-au condamnat pe acesta la trei ani de inchisoare cu executare, pentru complicitate la trafic de influenta.
Instanta a mai dispus confiscarea sumei de 265.000 de euro de la Marian Capatana, dar si ridicarea sechestrului instituit pe bunurile lui Mircea Basescu.
Magistratii Tribunalului Constanta i-au condamnat, in prima instanta, pe 8 ianuarie 2016, pe Mircea Basescu la patru ani de inchisoare cu executare, pentru trafic de influenta, iar pe Marian Capatana la trei ani de inchisoare cu executare, pentru complicitate la trafic de influenta.
Cei doi au fost arestati preventiv si la domiciliu din 19 iulie 2014 pana in 24 iunie 2015.
Magistratii au mai dispus in cazul celor doi pedeapsa complementara a interzicerii dreptului de a fi alesi in autoritatile publice sau in orice alte functii publice si a dreptului de a ocupa functii care implica exercitiul autoritatii de stat.
Pe de alta parte, instanta a respins ca nefondata cererea formulata de Florin Anghel de restituire a sumei de 600.000 de euro pe care membrii familiei acestuia sustineau ca i-ar fi dat-o drept mita lui Mircea Basescu pentru a interveni pentru obtinerea unei decizii favorabile intr-un dosar al lui Bercea Mondial.
Mircea Basescu a fost judecat, alaturi de Marian Capatana, in dosarul privind mita pe care ar fi primit-o de la familia lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial. Cei doi au fost arestati preventiv dupa ce familia lui Bercea Mondial a facut publice inregistrari realizate pe ascuns de fiul acestuia, care ar proba traficul de influenta de care este acuzat fratele fostului presedinte al tarii.

mircea basescu sandu anghel
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (5)

Johnd84  | #1519
Id forever want to be update on new articles on this internet site, bookmarked ! . adcdfadfaccg
Pharma855  | #1542
Very nice site!
Pharme911  | #1544
Very nice site!
Pharmf209  | #1548
Very nice site!
Pharma443  | #1552
Very nice site!
Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1268 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006569 (s)