News Flash:

MIRACOL! Radacina acestei plante stopeaza tumorile

3 Februarie 2016
19189 Vizualizari | 0 Comentarii
radacina planta
Tataneasa (Symphytum officinale) este considerata una dintre cele mai valoroase plante medicinale din flora noastra. Planta inaltuta, prezenta mai ales in zonele umede, de pe marginea santurilor, a paraielor si in zavoaie, are florile rosii-violacee, cu frunze aspre, de un verde pal, si tulpina paroasa. Infloreste din luna mai pana in august, intreaga planta - radacina, frunze si flori - avandproprietati terapeutice extraordinare, folosite atat in medicina umana, cat si in cea veterinara.

Printre numeroasele virtuti ale tatanesei, la loc de frunte se afla capacitatea ei de a diminua inflamatiile, de a vindeca rapid ranile, de a opri dezvoltarea tumorilor. Studiile facute in ultimele decenii au confirmat in cea mai mare parte ceea ce se stia din medicina populara despre tataneasa. S-a stabilit faptul ca principiile active ale tatanesei favorizeaza cicatrizarea si regenerarea rapida a pielii si a mucoaselor, sudarea rapida a fracturilorremisia tumorilor maligne si benigne.

Alantoina, considerat actualmente cel mai important principiu activ al tatanesei, are efecte antiinflamatoare, antitumorale si favorizeaza regenerarea tesuturilor. Judecand dupa rezultatele obtinute, tataneasa este unul dintre cele mai puternice remedii anticancerigene din plante, alaturi de spanz si de marul-lupului. 

Este utilizata ca anticancerigen atat intern, cat si extern, cu rezultate de exceptie. Iata un preparat anticancer, din radacina de tataneasa: Se fierb doua linguri de radacini in 2 litri de apa, vreme de 30 de minute. Decoctul se lasa acoperit, la temperatura camerei. A doua zi, se poate bea cate o cana, de trei ori pe zi. Daca se tine si un regim complet vegetarian, in cateva luni tumorile canceroase pot disparea. 

Extern, se foloseste tinctura din radacini de tataneasa: se pun intr-o sticla cu gura larga 20 de linguri de pulbere de radacina si se acopera cu spirt de 70 de grade. Sticla se inchide ermetic si se lasa continutul la macerat vreme de 12 zile, dupa care se strecoara. Aplicata pe tumorile externe si pe cancerele de piele, sub forma de compresa, cate 2-3 ore pe zi, aceasta tinctura actioneaza benefic. Leacul are rolul si de a cicatriza estetic ranile si arsurile, de a ajuta la refacerea oaselor dupa fracturi si la consolidarea ligamentelor dupa entorse si luxatii.

tataneasa symphytum officinale plante medicinale inflamatiile
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1319 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005442 (s)