News Flash:

Ministrul Petre Toba a copiat grosolan! Iata dovezile plagiatului

28 Ianuarie 2016
1305 Vizualizari | 0 Comentarii
petre toba
Potrivit unui membru din Comisia de Etica a Universitatii din Bucuresti, actualul Ministru de Interne Petre Toba pur si simplu si-a batut joc in momentul in care a "conceput" teza de doctorat. Mai mult, Petre Toba ar fi comis si cea mai grava forma de plagiat, intrucat a copiat intentionat, avand stabilita o strategie precisa in acest sens. Precizarile sunt facute de profesorul Dumitru Sandu, membru in Comisia de Etica, intr-un raport elaborat in nume personal.

Potrivit acestuia, plagiatul este unul grosolan, iar raportul este degradant pentru cel ajuns la sefia Internelor. Membrul comisiei sustine ca Toba a copiat "nu blocuri, ci munti de texte" si a incalcat "bunele practici de cercetare posibila". Profesorul este de parere ca Petre Toba a plagiat in mod intentionat, aducand ca argumente "un numar mare de surse, incarcarea artificiala a bibliografiei cu multe lucrari, combinarea derutanta intre citarile corecte si citarile frauduloase, prin preluarea copy-paste a unor paragrafe sau pagini din alte lucrari, fara a mentiona insa cine este autorul original".

Dumitru Sandu afirma ca in doctoratul lui Toba se pot identifica trei categorii distincte de surse de unde lucrarea a fost plagiata, respectiv pasaje copiate fara citarea cu ghilimele si identificarea surselor originale, preluarea unor texte de pe internet, de pe site-uri de referate si a copiat in tandem cu un coleg doctorand (Ionel Tucmuruz) din aceleasi surse. Profesorul Dumitru Sandu arata si concluziile acestei cercetari, precizand ca "pe o scala a plagiatului de la minim la maxim, teza de doctorat semnata de Petre Toba se inscrie, fara niciun dubiu, in grupa celor de de maxima gravitate in incalcarea bunelor practici de cercetare stiintifica", plagiatul fiind "rudimentar. In plus, Toba a comis si erori grave de tehinica de citare. El a facut trimiteri la "Apud Stiglitz Joshep" si "Apud, Barry Buzan".

Executivul condus de Ciolos a desfiintat, prin Ordonanta de Urgenta, Consiliul National de Etica, la propunerea ministrului Educatiei, imediat dupa ce in presa au aparut informatii ca lucrarea de doctorat a ministrului de Interne, Petre Toba, ar fi palgiata. Fara Consiliul National de Etica, nimeni nu poate verfica autenticitatea lucrarii de doctorat semnata de ministrul de Interne, arata evz.ro.

universitatii bucuresti petre toba doctorat copiat intentionat
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1298 (s) | 43 queries | Mysql time :0.020408 (s)