News Flash:

Ministrul Muncii: De la 1 iulie vor intra in plata noile indemnizatii pentru mame

22 Mai 2016
1082 Vizualizari | 0 Comentarii
mama cu bebe
Noul ministru al Muncii, Dragos Paslaru, a dat asigurari ca legea privind cresterea indemnizatiei pentru mame, precum si a perioadei de plata, va intra in vigoare exact asa cum prevede legea, de la 1 iulie.
"Ceea ce e foarte important e ca saptamana viitoare iesim in dezbatere publica cu normele de aplicare. Oricine e in aceasta situatie sa verifice normele, sa vada daca intelege ceva din ele – noi zicem ca sunt destul de clare", a declarat, la emisiunea Dupa 20 de ani, de la ProTv, ministrul Muncii.
El a precizat ca noile prevederi se aplica si mamelor care sunt in concediu fara plata sau s-au intors la serviciu, iar detaliile vor fi publicate in dezbatere publica, saptamana viitoare.
Intrebat despre finantare, Dragos Paslaru a precizat ca aceasta se va realiza in urma rectificarii bugetare. "Pana nu exista actul legislativ si bugetul rectificat, ramane o probabilitate. Sa nu uitam ca acesti bani sunt la concurenta cu altii pe care trebuie sa-i dam pentru ca in Parlament se adopta diverse lucruri mai mult sau mai putin ghiduse. Asta e o problema serioasa, e vorba de natalitate, de cresterea numarului de locuri de munca", a adaugat ministrul Muncii.
Legea privind cresterea indemnizatiei pentru mame a fost adoptata in luna aprilie 2016, dupa mai multe luni de dezbatere si tensiuni intre Parlament si Guvern. Ulterior promulgarii, premierul Dacian Ciolos a mentionat ca Guvernul nu are bani pentru astfel de majorari si a solicitat Parlamentului sa indice sursa. In cele din urma, premierul a venit cu asigurari ca legea va fi pusa in aplicare.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1095 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004415 (s)