News Flash:

Ministrul Educatiei vrea sa oblige studentii sa munceasca in tara dupa terminarea studiilor

22 Noiembrie 2017
1016 Vizualizari | 0 Comentarii
liviu pop senator psd despre bugetul pe 2016

Ministerul Educatiei este preocupat de plecarea din tara, de obicei la munca in alte state UE, a romanilor cu studii superioare si nu exclude ca, "in masura in care va fi posibil", sa fie puse in dezbatere masuri care sa impuna absolventilor de studii superioare beneficiari de locuri subventionate de la bugetul de stat sa lucreze in Romania o perioada egala cu cea a studiilor superioare subventionate de stat. 

Informatia apare intr-un document parafat si semnat recent de ministrul Educatiei, Liviu Pop, potrivit profit.ro. 

„Apreciez ca se poate reglementa un model de contract pe care studentii care urmeaza cursuri universitare subventionate de stat sa-l semneze la inceputul studiilor care sa prevada ca sunt de acord cu aceste conditii si ca in cazul in care nu le indeplinesc vor trebui sa returneze fondurile bugetate pentru ei in perioada facultatii. (...) ", se arata in document. 

Ministrul Liviu Pop precizeaza ca aceasta propunere "se poate materializa doar in cadrul unei propuneri legislative de modificare a Legii educationale nr.1/2011".

Ministrul Educatiei a facut un anunt soc! Se lasa cu sanctiuni!

Manualele pentru elevii de clasa a V-a ar urma sa ajunga astazi in scolile din toata tara, dupa mai bine de doua luni de la inceperea anului scolar. Ministrul Educatiei, Liviu Pop, a anuntat ca editurile care nu vor face livrarile la acest termen, vor fi sanctionate cu 0,5 la suta din valoarea contractului pentru fiecare zi de intarziere, scrie News.ro

Ministrul Educatiei, Liviu Pop, a declarat, sambata, ca manualele de clasa a V-a vor ajunge in unitatile de invatamant luni dimineata si ca toate inspectoratele scolare din tara se ocupa de acest lucru.

"Toate inspectoratele lucreaza alaturi de colegii nostri directori in asa fel incat luni sa avem toate manualele la care s-au castigat licitatiile. Luni la ora 12.00 vom avea situatia clara la nivel national, iar acele edituri, daca vor fi, eu sper sa nu fie, care nu au livrat manualele vor fi sanctionate in conformitate cu contractul, adica 0,5 la suta pe zi de intarziere, din valoarea contractului", a afirmat ministrul Educatiei, Liviu Pop. 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1136 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005956 (s)