News Flash:

Ministrul care i-a jignit pe profesori, pus la zid!

30 Iunie 2016
1078 Vizualizari | 0 Comentarii
bostan
Comisia pentru invatamant a Senatului solicita, intr-o scrisoare deschisa, demisia ministrului Comunicatiilor, Marius Bostan, pentru declaratiile inacceptabile la adresa dascalilor si pentru "emiterea de analize gratuite" despre sistemul educational. 

"Declaratia conform careia dascalii isi bat joc de meseria lor este inacceptabila. Nu stim daca sunteti constient de acest fapt, dar probabil mai toti oamenii care lucreaza in jurul dumneavoastra au fost formati in sistemul de invatamant romanesc. Sa aveti atata lipsa de consideratie pentru un grup de oameni care aduc un aport important natiunii si fac eforturi uneori supraomenesti pentru salarii derizoriiinseamna sa aveti o mentalitate lipsita de empatie si mai ales plina de orgoliu - pentru ca nu ati recunoscut cu adevarat greseala nici la momentul actual", se arata in scrisoarea deschisa adresata miercuri ministrului Bostan.

Potrivit sursei citate, ministrul Bostan trebuie sa aiba "responsabilitatea propriilor declaratii" si sa apere Constitutia pe care a jurat. "Justificarile poporului - oricare ar fi acestea - nu sunt imbecile, domnule ministru, pentru ca ei sunt platitorii salariului de care dumneavoastra nu va plangeti. Ca membru al Guvernului trebuie sa aveti responsabilitatea propriilor dumneavoastra declaratii si - mai important - sa aparati Constitutia pe care ati jurat. Cum credeti ca meritati sa fiti taxat pentru aceasta iesire in decor? Priviti spre alte tari din occident si raspundeti singur la intrebarea: este corect sa va pastrati functia in continuare? In opinia noastra nu - de aceea va cerem demisia", se arata in scrisoarea deschisa.

Comisia pentru invatamant a Senatului sustine ca ministrul Bostan pare "sa nu inteleaga inca mesajul de fond" al reactiilor la declaratiile sale. "Ati jurat cu mana pe Constitutia Romaniei promitand sa respectati "Constitutia si legile tarii", sa aparati "drepturile si libertatile fundamentale ale cetatenilor". Declaratiile dumneavoastra cu privire la invatamant arata ca ati incalcat juramantul depus in fata poporului roman si al presedintelui Romaniei. Ar trebui sa mai aflati ca dreptul la educatie gratuita este prevazut in Constitutia Romaniei, pe langa multe alte tratate si conventii europene sau internationale la care tara noastra este parte. (...) Dumneavoastra ignorati toate aceste detalii care fac parte din activitatea pentru care sunteti platit de cetatenii Romaniei. Iata o mentalitate comunista", se sustine in scrisoare.

Ministrul Comunicatiilor, Marius Bostan, a declarat luni ca, in opinia sa, gratuitatea in invatamant este o reminiscenta a anilor de comunism. Totodata, el a aratat ca unii profesori isi bat joc de meseria lor si spun ca au salarii mici, aceasta justificare fiind o imbecilitate. Ulterior, Bostan a precizat ca declaratiile sale au fost interpretate intr-un mod eronat si folosite in scopuri politice si si-a cerut scuze acelor cadre didactice ''dedicate meseriei alese, care se pot simti lezate de scoaterea din context" a acestor afirmatii.

dascalii salarii derizorii empatie orgoliu bostan constitutia
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1129 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005187 (s)