News Flash:

Ministrii de Interne din UE, convocati pe 14 septembrie la o reuniune de urgenta pe tema crizei imigrantilor

31 August 2015
1061 Vizualizari | 0 Comentarii
imigranti2
Ministrii de Interne din Uniunea Europeana au fost convocati la o reuniune de urgenta la 14 septembrie, pentru a ameliora raspunsul blocului comunitar la criza imigratiei, a anuntat duminica seara presedintia semestriala a UE, citata de DPA in pagina online.
Europa se confrunta cu cel mai mare flux de imigranti dupa cel de-al Doilea Razboi Mondial. Multi dintre ei fug din tari devastate de razboi, precum Siria si Afganistan, riscandu-si vietile in calatorii periculoase pentru a ajunge in state occidentale.
"Situatia fenomenului migratiei in afara si in interiorul Uniunii Europene a luat proportii fara precedent", a precizat presedintia luxemburgheza a UE intr-un comunicat.
Discutiile se vor concentra pe procedurile de repatriere a imigrantilor in cazul respingerii solicitarilor de azil, pe cooperarea cu tari terte si pe masuri de prevenire a traficului de imigranti, se arata in comunicat.
Anterior, ministrii de Interne din Germania, Franta si Marea Britanie au cerut, intr-un comunicat comun, o reuniune de urgenta privind criza refugiatilor in urmatoarele doua saptamani.
"Suntem de acord ca nu mai avem timp de pierdut. Situatia curenta cere actiune imediata si solidaritate in Europa", a declarat ministrul german de Interne, Thomas de Maiziere. "Situatia curenta necesita actiune imediata si solidaritate in cadrul Europei", a adaugat el. Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1189 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006235 (s)