News Flash:

Ministerul Sanatatii ia in calcul relocarea Spitalului de Arsi

14 Iulie 2016
1001 Vizualizari | 0 Comentarii
spital husi
Ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu, a anuntat joi ca ia in considerare relocarea Spitalului de Arsi, iar pe termen scurt a decis inchiderea Unitatii de transfuzii de sange, ca urmare a decesului unei femei careia i-au fost facute transfuzii gresite de sange. Dupa ce joi au fost publicate imagini socante din cadrul aceluiasi spital, in care un pacient avea larve, ministrul a afirmat ca s-a gandit sa inchida spitalul.
Ministrul Sanatatii a recunoscut joi ca a luat de trei ori in considerare varianta inchiderii Spitalului de Arsi. “Am luat in considerare inchidererea acestui spital de trei ori pana acum si am avut discutii indelungi, inclusiv saptamana trecuta. Am avut intalniri si cu manageri ai spitalelor care pot prelua pacientii cu arsuri si am ajuns in cele din urma la concluzia ca nu putem inchide spitalul, asa ca am suspendat activitatea UTS”, a declarat ministrul Sanatatii.
Vlad Voiculescu a mai spus ca situatia in momentul de fata este critica. Intrebat ce s-ar intampla cu victimele in cazul unei explozii, Voiculescu a declarat “le-am duce in strainatate. Sectia de Arsi de la Floreasca are toate cele 6 paturi ocupate. Nu avem capacitatea daca vin 5 pacienti in plus, e o problema grava, inacceptabil ca tara”.
Reprezentantii DSP Bucuresti s-au deplasat joi dimineata la Spitalul Clinic de Urgenta, Chirurgie Plastica, Reparatorie si Arsuri din Capitala pentru a verifica situatia in urma publicarii, pe site-ul tolo.ro, a imaginilor cu un pacient pe ranile caruia se aflau larve.
Pacientul in cauza a decedat, anunta aceeasi sursa, care mai precizeaza ca autorul inregistrarii este un medic ce a insistat ca filmul sa fie facut public.
"Ce sens are sa ascundem realitatea? Ce e mai grav: sa aratam sau sa induram asa ceva, pacientii si noi, cei care stim?!”, se intreaba medicul, citat de tolo.ro.
Dosar de moarte suspecta in urma publicarii imaginilor cu un bolnav pe care se aflau larve
Procurorii de la Parchetul Capitalei au deschis dosar de moarte suspecta dupa aparitia unei inregistrari cu un pacient internat in Spitalul de Arsi, pe ranile caruia se aflau larve, politistii fiind la unitatea medicala pentru a ridica documente.
De asemenea, si reprezentanti ai Directiei de Sanatate Publica Bucuresti fac verificari joi la Spitalul de Arsi, pentru a verifica situatia in urma publicarii, pe site-ul tolo.ro, a imaginilor cu un pacient pe ranile caruia se aflau larve. Pacientul in cauza a decedat, anunta aceeasi sursa, care mai precizeaza ca autorul inregistrarii este un medic ce a insistat ca filmul sa fie facut public.
"Ce sens are sa ascundem realitatea? Ce e mai grav: sa aratam sau sa induram asa ceva, pacientii si noi, cei care stim?!”, se intreaba medicul, citat de tolo.ro.
Politistii sunt la Spitalul de Arsi din Capitala pentru a ridica documente si pentru a sta de vorba cu medicii referitor la acest caz. De asemenea, politistii ridica acte si discuta cu medicii si despre o a doua ancheta care are legatura cu unitatea medicala, legata de decesul unei femei dupa o transfuzie gresita de sange.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1300 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006557 (s)