News Flash:

Miki Buzarnescu, in centrul unui scandal in WTA!

7 Septembrie 2018
2034 Vizualizari | 0 Comentarii
mihaela buzarnescu

Mihaela Buzarnescu (30 de ani, 21 WTA) a ajuns in centrul celui mai mare scandal din lumea tenisului. "Miki" e acuzata de o alta jucatoare si de antrenorul acesteia ca s-a retras prea tarziu de la US Open 2018 si a incasat, astfel, 27.000 de dolari si nu i-a lasat lui Mandy Minella (Luxemburg, 33 de ani, 144 WTA) sansa de a intra pe tabloul principal.
Contextul nu e deloc complicat. Mihaela s-a accidentat groaznic in meciul cu Svitolina, de la Montreal, a tras din greu pentru a se recupera si a putea juca la US Open, dar eforturile sale au fost in zadar, chiar daca a asteptat pana cu putin timp inaintea meciului cu cehoaica Marketa Vondrousova pentru a le comunica organizatorilor decizia sa. Ce rol are Minella in intreaga poveste? Luxemburgheza era a cincea pe lista "alternates (n. red - jucatoare care intra pe tabloul principal daca alte adversare se retrag)" si, cum alte patru sportive spusesera deja "pas", mai avea nevoie de retragerea Mihaelei pentru a prinde main draw-ul. Dar, cum acest lucru nu s-a intamplat, dezamagirea lui Mandy si a antrenorului a fost mare. Si are urmari. Pentru Mihaela si pentru WTA!

Tom Sommer, antrenorul lui Mandy, a vorbit pe larg despre situatie: "Cand Mihaela s-a accidentat la Montreal si a scris pe Twitter ca nu putea juca la US Open, credeam ca Mandy va intra pe tablou Cand am ajuns la New Haven, Mihaela era inca pe lista de start. Am contactat WTA-ul si mi-au spus ca Buzarnescu este la New York si ca incearca sa se recupereze. Am intrebat un doctor si pe fizioterapeutul nostru daca este posibil sa joace cu ligamentul afectat si mi-au spus ca nu este nicio sansa, ca dureaza intre sase si opt saptamani pana-ti revii la normal. Am contactat WTA din nou, nu mi se pare normal sa te mai inscrii in concurs atunci cand ai un diagnostic si stii ca esti accidentata", a spus Sommer, care a anuntat ca a facut, deja, o plangere la Tennis Integrity Unit, organismul care se ocupa de cazurile de coruptie din tenis: "Cei de la WTA mi-au spus ca nu au ce sa faca, pentru ca totul depinde de Federatia de Tenis din SUA, deoarece turneul are loc la New York. Apoi, am facut plangere la organismul care se ocupa de integritatea tenisului pentru a pune presiune pe WTA. Si, pentru a fi siguri ca-i spun Mihaelei cum stau lucrurile: daca ar fi jucat, ar fi fost zeci de pariuri pe adversara. Dar nimic nu s-a intamplat".

In paralel, Minella i-a scris Mihaelei si a intrebat-o de ce nu s-a retras mai devreme de la New York: "Mihaela i-a raspuns ca a avut o viata grea si ca a trecut prin situatii similare, dar ultima parte e pura fictiune", a mai dezvaluit antrenorul luxemburghezei.


In plus, Sommer a dezvaluit ca Minella va da in judecata WTA: "Suntem in contact cu o echipa de avocati din Orlando. Nu este vorba despre domnisoara Buzarnescu, ea a actionat legal, desi din punct de vedere moral lucrurile sunt discutabile. WTA trebuie sa-si asume insa responsabilitatea.

Ei au anuntat ca Mihaela nu va juca la US Open, apoi au retras stirea. Au editat articolul de pe site-ul oficial. Per total, un gest stupid facut de domnisoara Buzarnescu, gestionat foarte prost de WTA, ne-a costat foarte mult timp, energie si bani. Ceva de acest gen n-ar mai trebui sa se intample pe viitor".

Pentru ca nu si-a anuntat retragerea de la US Open inainte de startul calificarilor, Buzarnescu s-a ales cu 27.000 de dolari, impartind 54.000 de dolari cu nemtoaica Mona Barthel, intrata in locul sau din postura de lucky-loser.

Lasata fara sansa de a juca direct pe main draw, Mandy Minella a intrat in calificari, dar a pierdut in turul al doilea.

Mediafax


mihaela buzarnescu buzarnescu mona barthel
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1255 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006756 (s)