News Flash:

Mii de oameni sunt asteptati joi la protestul Sanitas din Capitala

19 Octombrie 2017
964 Vizualizari | 0 Comentarii
sanitas
Federatia Sanitas a anuntat ca joi va organiza un miting, urmat de un mars. Nemultumirile se refera la legea salarizarii, sindicalistii sustinand ca genereaza inechitati si discriminari in sistemul de salarizare din sanatate si asistenta sociala.
”De luni de zile, guvernantii nu fac decat sa mimeze interesul fata de domeniile pe care ei insisi le-au decretat <<de importanta nationala>>. Sub pretextul respectarii Programului de guvernare, adopta masuri care se dovesc a fi, in realitate, in defavoarea angajatilor din Sanatate si Asistenta sociala. Cum cred ei ca vor opri plecarea personalului medical din sistemul public, fie in afara tarii, fie catre privat, cu masuri care au ca efect scaderea veniturilor acestora, pierderea tichetelor de masa in 2018, cresterea numarului de garzi suplimentare obligatorii sau dezbinarea echipelor medicale din spitale?” sustine Leonard Barascu, presedintele Federatiei SANITAS.
Principalele solicitari ale Federatiei SANITAS din Romania sunt: eliminarea plafonului de 30% pentru sporurile specifice sistemului sanitar si de asistenta sociala; aplicarea integrala a cresterilor salariale pentru TOTI angajatii din sanatate si asistenta sociala, incepand cu 1 martie 2018; renuntarea la cresterea normei de baza (garzi suplimentare obligatorii) pentru medici; renuntarea la transferul contributiilor sociale de la angajator la angajat, deoarece acesta va anula cresterea salariala de 25% prevazuta de lege; acordarea sporurilor pentru conditii de munca intregului personal din sanatate si asistenta sociala, inclusiv personalului TESA; acordarea tichetelor de masa pe tot parcursul anului 2018; negocierea si semnarea Contractului Colectiv de Munca la nivel de sector de activitate.
Dupa mitingul din 19 octombrie, Consiliul National Sanitas va decide asupra oportunitatii declansarii grevei generale in sistemul sanitar si de asistenta sociala, precizeaza Federatia.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1120 (s) | 42 queries | Mysql time :0.005749 (s)