News Flash:

Mii de oameni au iesit in strada in Timisoara si in alte mari orase ale tarii. Acestia protesteaza fata de defrisarile ilegale

10 Mai 2015
1317 Vizualizari | 0 Comentarii
defrisare protest
Peste 2.000 de oameni, nemultumiti de defrisarile ilegale, dar si de faptul ca presedintele Klaus Iohannis a retrimis in Parlament Codul silvic, au protestat, sambata, pe strazile din centrul Capitalei, mergand in mars spre sediul Guvernului, Palatul Cotroceni si Ministerul Mediului.
Protestul a inceput la ora 16.00, la intrarea in Parcul Herastrau din Piata Charles de Gaulle, si s-a incheiat dupa aproape cinci ore, fara a fi inregistrate incidente in timpul mitingului si pe traseul marsului.
Dupa aproximativ o ora si jumatate de protest la intrarea in Parcul Herastrau, manifestantii s-au pus in miscare, scandand, printre altele, "Toate partidele au taiat padurile" si "Natura suntem noi".
Prima oprire a fost in fata sediului Guvernului, unde unii protestatari, care au venit pe biciclete, s-au invartit timp de cateva minute in jurul parcarii din Piata Victoriei, scandand "Hotii".
Pe tot traseul, oamenii au fluturat steaguri si au afisat bannere pe care scria "Ne luam verdele inapoi", "Colonia romana - raiul corporatiilor praduitoare", "Fiecare arbore taiat contribuie la disparitia ursului polar", "Alo, Ministerule, protejam sau praduim mediul?", "Dacii iubeau padurea. TU?", "Pas cu pas, padurile le-ati ras", "Romania pierde 3 hectare de padure pe ora", "Mafia defriseaza, guvernul protejeaza", "Nu taiati copacul ca va rupem capul".
Manifestantii au ascultat si au intonat Imnul Romaniei si au scandat: "Uniti salvam toate padurile", "Un copac de mai taiati, o s-ajungeti spanzurati!", "Uniti luptam, padurea aparam", "Mafia defriseaza, Iohannis protejeaza!", "Daca nu vrei sa iti pierzi slujba, nu te mai juca cu drujba", "Iohannis, trezeste-te".

O actiune similara a avut loc si la Timisoara, unde aproximativ 200 de persoane au protestat in fata Palatului Administrativ. Initial, o suta de persoane s-au adunat in Piata Victoriei, fara sa aiba autorizatie, ei aducand brazi artificiali si avand pancarte cu mesaje precum ”Unii pleaca sa lucreze, altii vin sa defriseze”, ”Paduri, nu baroni locali”, ”Stop defrisarii”, ”Numai atunci cand ultimul copac va fi doborat si ultimul rau va fi otravit si ultimul peste va fi prins vom realiza ca nu putem manca banii”. Concomitent, alti o suta de timisoreni s-au strans in Piata Traian, aflata in apropierea Palatului Administrativ, acestia avand pancarte pe care scria ”Partidul Ecologist Roman”, ”Padurea = viata”, ”Fara padure = fara viata” sau ”Fara padure = inundatii”. Ulterior, cele doua grupuri s-au unit si au continuat protestul in fata Palatului Administrativ .
 
Presedintele Klaus Iohannis a anuntat ca problema defrisarilor ilegale va fi pusa pe ordinea de zi a urmatoarei sedinte a Consiliului Suprem de Aparare a Tarii, aratand ca protestul de sambata fata de despaduririle abuzive este unul perfect legitim.
"Cred ca protestul de astazi impotriva despaduririlor abuzive este unul perfect legitim. Am hotarat ca aceasta grava problema a defrisarilor ilegale sa fie pusa pe ordinea de zi a urmatoarei sedinte a CSAT. Sunt convins ca vom reusi nu doar sa stopam fenomenul, dar si ca institutiile statului ii vor identifica si trage la raspundere pe cei vinovati", a scris Iohannis pe Facebook. Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1153 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006428 (s)