News Flash:

Mihnea Motoc, avizat favorabil de comisiile parlamentare pentru postul de ambasador in Marea Britanie

12 Mai 2015
1091 Vizualizari | 0 Comentarii
mihnea motoc
Diplomatul Mihnea Motoc a primit, marti, aviz favorabil din partea comisiilor de politica externa din Parlament pentru postul de ambasador al Romaniei in Marea Britanie, fiind inregistrate 20 de voturi favorabile si un vot "impotriva".
Motoc a declarat la audierile in comisiile de specialitate ale celor doua Camere ca, prin nominalizarea sa ca ambasador in Marea Britanie, are sansa de a porni la drum cu un guvern aflat la inceput de mandat, cu o majoritate limpede, el aratand ca, dintre membrii actualului Executiv, majoritatea vor fi reconfirmati in functie si ca a avut ocazia sa ia legatura cu acestia in diferite formate ale Consiliului UE.
"Este un moment de cotitura, de rascruce identitara si politica pentru Marea Britanie, de interes pentru pozitionarea sa in Europa si in lume. Ma voi baza mult pe investitia diplomatica deja realizata acolo, pe bunele practici create de predecesorii mei", a spus Motoc.
El a mentionat ca mandatul sau, in esenta, ar trebui concentrat pe patru directii majore: cea care tine de aprofundarea Parteneriatului strategic cu Marea Britanie, cea privind necesitatea de a urmari negocierea raporturilor dintre UE si Marea Britanie, si anume referendumul anuntat pentru 2017, si din perspectiva tarii noastre, centrarea pe problemele si preocuparile, dar si oportunitatile unei comunitati de romani bine ancorate in societatea britanica.
Despre comunitatea romanilor din Marea Britanie, Motoc a spus ca 80% dintre acestia sunt angajati, fiind o medie care depaseste media de angajare, de ansamblu, in societatea britanica si o depaseste pe baza unor calificari profesionale care sunt superioare. Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1326 (s) | 43 queries | Mysql time :0.009520 (s)