News Flash:

Mesajullui Obama pentru Chisinau

27 August 2015
1162 Vizualizari | 0 Comentarii
obama2
Presedintele SUA, Barack Obama, a transmis, joi, cu ocazia Zilei Independentei Republicii Moldova, ca SUA sprijina aspiratiile europene ale Chisinaului si sunt angajate sa ajute la pastararea integritatii teritoriale si a suvernatiatii statului moldovean.
Presedintii SUA, Rusiei, Germaniei, Frantei si Romaniei au transmis joi mesaje de felicitare presedintelui Republicii Moldova, Nicoae Timofti, cu ocazia Zilei Nationale, la 24 de ani de la declararea independentei, mesajele fiind publicate pe site-ul Administratiei Prezidentiale de la Chisinau.
Barack Obama, presedintele SUA, a transmis ca Statele Unite sunt "angajate sa ajute Republica Moldova sa-si pastreze integritatea teritoriala si suveranitatea". Presedintele american a subliniat ca tara sa sprijina aspiratiile europene ale Republicii Moldova, potrivit sursei citate.
"Statele Unite sprijina aspiratiile europene ale Republicii Moldova si considera acest lucru cel mai bun garant al securitatii si prosperitatii Republicii Moldova. Suntem bucurosi sa vedem progresele continue ale Republicii Moldova in consolidarea statului de drept, continuarea reformelor, asigurand un viitor stabil si prosper. Cunoastem ca procesul de reformare este in desfasurare, iar Statele Unite sunt pregatite sa va ajute", a transmis Obama.
Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse a spus: "Sunt sigur ca dezvoltarea relatiilor ruso-moldave in spiritul prieteniei si cooperarii corespunde intereselor fundamentale ale cetatenilor ambelor noastre state si este in conformitate cu intarirea stabilitatii si securitatii regionale si europene."
François Hollande, presedintele Frantei, a amintit de intalnirea cu omologul sau moldovean la Summitul Parteneriatului Estic de la Riga si a subliniat ca isi doreste consolidarea relatiilor bilaterale in continuare.
"Imi doresc ca relatiile de prietenie si cooperare intre tarile noastre sa se consolideze in continuare. Recenta numire a noului Guvern sper ca va permite continuarea dialogului politic intre tarile noastre, care a fost deosebit de fructuos in ultimii ani. In aceasta ordine de idei, intalnirea noastra din luna mai, pe marginea Summit-ului Parteneriatului Estic de la Riga, este un pas suplimentar pentru aprofundarea relatiilor noastre", a spus Hollande, potrivit sursei citate.
Mediafax.ro 
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1192 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006176 (s)