News Flash:

Mesaj dur pentru Dragnea: Pleaca, domnule, ne sufoci tara. Lasa-ne istoria in pace

24 Ianuarie 2018
1030 Vizualizari | 0 Comentarii
mesaj

Problemele Romaniei, este limpede, nu mai sunt problemele Romaniei, sunt problemele liderului PSD Liviu Dragnea, a remarcat filozoful Gabriel Liiceanu.

De la mijlocul anilor ’90 si pana in 2005, justitia a fost total subordonata politicului si atunci s-au facut marile averi in Romania. Acum, se incearca din nou aducerea justitiei sub control politic absolut, a atras atentia, in cadrul unui interviu acordat Digi24, scriitorul Gabriel Liiceanu.

„Forma suprema pe care a luat-o libertatea, pe care am dobandit-o dupa ’90 la noi, a fost libertatea de a fura. Deodata furtul a devenit liber. Un deceniu intreg se fura fara spaima. Atunci s-au facut mari averi. Si se fura grosolan. Justitia atunci era total subordonata politicului. Devenise un obicei. Momentul in care justitia a inceput sa devina autonoma si sa functioneze ca putere in stat s-a petrecut dupa 2005, cand au aparut pe scena doua persoane: Monica Macovei si Daniel Morar. Urmasa lor e Codruta Kovesi”, a declarat Gabriel Liiceanu.

Revenind in vremurile noastre, filozoful considera ca justitia este din nou la un pas sa fie politizata in lipsa unei reactii a magistratilor si a societatii civile. In opinia scriitorului, modificarea legilor justitiei asa cum a fost prezentata sumar de ministrul PSD Tudorel Toader echivaleaza cu un control politic absolut, iar acest lucru ar distruge democratia.

„Politicile publice nu sunt pe mana lor 100%. Trebuie sa aiba acordul unei parti a populatiei, a celor vizati, a magistratilor, ONG-uri. Se vorbeste de consultari publice. Pe fundalul asta ai sa-ti spui ca nu se poate face o asemenea grozavie sa pui mana si pe justitie ca atunci se va termina totul. Judecatorii nu vor judeca pe cine trebuie, nu-i vor mai judeca si condamna pe marii delapidatori ai Romaniei si vor executa comenzi politice”, a precizat Liiceanu.

„Problemele Romaniei, este limpede, nu mai sunt problemele Romaniei, sunt problemele lui Dragnea. Toti discuta asta. Spun: ‘Pleaca, domnule. Lasa-ne in pace sa ne vedem de treaba. Du-te naibii cu problemele tale. Ne sufoci tara. Lasa-ne istoria in pace’”, a mai punctat Liiceanu.


problemele romaniei liviu dragnea gabriel liiceanu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1167 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004756 (s)