News Flash:

Membrii trupei U2, omagiu adus solistei The Cranberries: Bel canto din Limerick. Colegii ei de trupa, „devastati”

16 Ianuarie 2018
927 Vizualizari | 0 Comentarii
Dolores O Riordan

Membrii trupei irlandeze U2 au adus un omagiu solistei The Cranberries, Dolores O'Riordan, decedata luni, la Londra, la varsta de 46 de ani, numind-o „Bel canto din Limerick”.
Intr-un mesaj publicat pe pagina de Facebook a formatiei, Bono, The Edge, Adam Clayton si Larry Mullen Jr. au transmis: „Trupa este doborata, insa, desigur, cu totii ne gandim acum la familia ei. Din vest a venit vocea asta ca o furtuna - avea asa o putere de convingere, dar putea vorbi cu fragilitatea din noi toti. «Bel canto» din Limerick”.


Mesajul este insotit de o fotografie, facuta in anii 1990, in care solistul Bono apare alaturi de trupa irlandeza The Cranberries.

Si membrii grupului The Cranberries - Noel Hogan, Fergal Lawler si Mike Hogan - au transmis un mesaj pe Twitter: „Suntem devastati de moartea prietenei noastre Dolores. A fost un talent extraordinar si am fost privilegiati sa facem parte din viata ei din 1989, cand a pus bazele The Cranberries. Lumea a pierdut astazi un adevarat artist”.

In luna mai a anului trecut - la putin timp de la inceperea turneului european - The Cranberries a anulat mai multe concerte, din cauza unor probleme de sanatate ale solistei.

Site-ul oficial al trupei anunta „motive medicale asociate cu probleme ale spatelui”.

Inainte de Craciun, O'Riordan a publicat un mesaj pe Facebook in care spunea ca se simte bine, lasand sa se inteleaga ca va urca pe scena curand.

In luna ianuarie a acestui an, printr-o imagine in care apare tinand o pisica, anunta ca pleaca din Irlanda.

O'Riordan s-a despartit, in 2014, de sotul ei, Don Burton, cu care a fost impreuna timp de 20 de ani. Ea si Burton, fostul manager de turneu al trupei Duran Duran, au avut trei copii.

Cantareata suferea de tulburare bipolara, fiind diagnosticata in 2015. Ea a concertat la Bucuresti, alaturi de The Cranbberies, de doua ori, in 2010 si 2012.

Dolores O'Riordan, originara din comitatul irlandez Limerick, a devenit o artista apreciata pe plan international, dupa ce a inceput sa cante alaturi de trupa The Cranberries, la varsta de 18 ani.

Trupa The Cranberries, una dintre cele mai populare formatii rock din anii 1990, a lansat sase albume de studio, care s-au vandut in peste 40 de milioane de copii pe plan mondial. Printre cele mai cunoscute single-uri ale formatiei irlandeze se afla piese precum „Linger", „Dreams", „Zombie", „Ode to My Family", „Ridiculous Thoughts", „Salvation", „Free to Decide" si „Promises". In perioada de pauza a formatiei, intre 2003 si 2009, ea a urmat o cariera solo.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1141 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005404 (s)