News Flash:

Medicii din mai multe spitale din tara vor intra in greva japoneza pe 21 martie

3 Martie 2016
1079 Vizualizari | 0 Comentarii
medic
Medicii din mai multe spitale din Romania vor intra din 21 martie in greva japoneza, fiind nemultumiti, printre altele, de conditiile de munca si lipsa personalului din sistemul sanitar.
"Camera Federativa a Sindicatelor Medicilor din Romania - CFSMR si Federatia Sindicala „Hipocrat " din Romania – FS „Hipocrat”, federatii membre CNS „Cartel ALFA”, au decis ca incepand cu 21 martie sa declanseze greva de tip japonez in toate unitatile sanitare in care au membri", au anuntat, joi, aceste organizatii.
Organizatiile sustin ca Ministerul Sanatatii are o atitudine indiferenta si amana luarea unor decizii importante la nivel guvernamental.
Sindicalistii sunt nemultumiti de reglementarile legale privind salarizarea unitara, de acordarea sporurilor calculate la salariul efectiv, dar si de faptul ca normele de munca si pauzele nu sunt respectate.
De asemenea, ei se plang de faptul ca in acest moment nu sunt suficienti medici in sistemul sanitar, lucru ce duce la un program de munca mult mai incarcat pentru medicii care lucreaza in Romania.
"Federatiile semnatare atrag atentia ca in lipsa unei decizii rectificative solicitate, se poate ajunge la escaladarea starii conflictuale", au mai anuntat reprezentantii organizatiilor.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1265 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006679 (s)