News Flash:

Medicii avertizeaza: cancerul rectal si hemoroizii au simptome similare

5 Mai 2016
1684 Vizualizari | 0 Comentarii
colon3
In ultimii ani, cancerul colorectal a devenit a doua cauza de deces prin cancer, iar incidenta sa este in crestere cu fiecare an, in timp ce aproximativ 75% dintre oamenii din intreaga lume se vor confrunta, la un moment dat, cu hemoroizi, ambele fiind afectiuni grave ce prezinta complicatii severe.
Potrivit CSID, medicii specialisti atentioneaza ca acestea nu sunt nimic altceva decat agravari ale unor simptome care nu nu sunt sesizate si tratate la timp si mai ales corect. De aceea, este importanta diferentierea problemelor nesemnificative de cele care impun o consultatie de specialitate.
Dr. Danut Andronesi, medic primar chirurgie generala la Clinica OK Medical, explica nu doar care sunt diferentele si asemanarile dintre simptomele cancerului rectal si hemoroizi, ci si cum anume poate fi evitata din timp o serie de efecte devastatoare.
Simptomele cancerului rectal si cele ale hemoroizilor sunt, intr-adevar, asemanatoare. Spre exemplu, sangerarile sunt un simptom comun si la hemoroizi, precum si la cancerul rectal. De asemenea, si durerile pot aparea la cele doua afectiuni, precum si tulburarile de tranzit, precum alternarile scaunului tare cu cel diareic.
Cel mai eficient lucru care poate fi facut pentru protejarea impotriva hemoroizilor avansati este consultul proctologic facut din timp. Aceasta este singura metoda prin care poate fi evitata aparitia unor boli grave cum este cancerul rectal.
Conform CSID, asta inseamna ca exista, intr-adevar, sanse reale de a evita instalarea unei forme de cancer.
O consultatie facuta la timp, atunci cand apar primele semne ale degradarii starii de sanatate, ar putea face diferenta dintre o boala grava si o simpla inflamatie care ar putea fi rezolvata fara operatie, chimioterapie si nu numai. Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1198 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006375 (s)