News Flash:

Medicii au stabilit cauza mortii Regelui Mihai

7 Decembrie 2017
991 Vizualizari | 0 Comentarii
regele2

Casa Regala a anuntat, in martie 2016, ca Regele Mihai a fost diagnosticat cu carcinom epidermoid metastazant si leucemie cronica si a fost supus unei interventii chirurgicale la o clinica din Lausanne.

De atunci, Regele Mihai s-a aflat in permanenta sub observatia medicilor, el urmand un tratament de lunga durata si fiind internat de mai multe ori in clinica de la Lausanne.

Ce este carcinonul epidermoid

Potrivit medicilor, carcinonul epidermoid este o forma de cancer a unor celule epiteliale, gasite atat in piele cat si in structura unor organe interne. Poate fi localizat la nivelul esofagului, al plamanilor, al gurii sau buzelor.

Este o forma de cancer ce afecteaza cu precadere persoanele in varsta, mai des intalnita la barbati decat la femei.

In ceea ce priveste leucemia cronica, aceasta poate fi de doua tipuri: leucemia mieloida cronica sau leucemia limfocitara. Casa regala nu a mentionat despre ce fel de leucemie este vorba, insa, cel mai probabil, ar fi vorba despre leucemia limfocitara.

Ce este leucemia mieloida cronica

Leucemia mieloida cronica (LMC) poate debuta la persoane intre 50-60 de ani, insa aceasta nu este asociata cu tumori cum ar fi carcinomul epidermoid, dar acestea nici nu pot fi excluse.

Potrivit medicului conf.dr. Horia Bumbea, de la Spitalul Universitar din Bucuresti, incidenta leucemiei limfocitare cronice (LLC) creste exponential dupa varsta de 80 ani.

In 50% din cazuri, LLC nu se trateaza, ci doar se tine sub observatie. Doar jumatate dintre cazuri necesita tratament, care poate tine sub control evolutia bolii, ani de zile. La pacientii cu LLC se observa o incidenta crescuta a carcinoamelor, in special digestive.

Aceste forme de cancer apar din cauza unui raspuns imunitar mai slab al organismului, dupa debutul leucemiei. Tumorile din LLC apar, frecvent, pe tubul digestiv, la colon si stomac.


casa regala
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1152 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006169 (s)